20 dressuurhengsten op eerste dag door naar Den Bosch. “We kijken terug op een heel geslaagde dag."

20 dressuurhengsten op eerste dag door naar Den Bosch. “We kijken terug op een heel geslaagde dag."

De eerste bezichtiging is vandaag goed van start gegaan in Ermelo. Een twintigtal dressuurhengsten verdiende een uitnodiging voor de tweede bezichtiging, waaronder drie van Bordeaux.

Qua bloedvoering was het een gevarieerde dag vandaag. De hengstenkeuringscommissie, bestaande uit voorzitter Bart Bax, Johan Hamminga en Wouter Plaizier, kon uit een totaal van hengsten er twintig selecteren voor de KWPN Stallion Show in Den Bosch (31 jan – 3 feb).

Sterke start
“We kijken terug op een heel geslaagde dag. Ik heb goed kunnen samenwerken met mijn collega’s, we vullen elkaar goed aan en er ontstonden positieve discussies. Wat verder heel goed is bevallen vandaag, is dat de hengsten in kleinere groepen dan voorheen zijn gepresenteerd. Hierdoor konden we ruim de tijd nemen voor de beoordeling van de hengsten, en was er veel rust in de kooi. Dit kwam onder meer de beoordeling van de stap ten goede”, blikt Bart Bax, die vandaag voor het eerst als lid én voorzitter van de hengstenkeuringscommissie in actie was, terug. “Ook de kwaliteit van de paarden geeft goede hoop. We hebben zeker een stel complete hengsten gezien, en daar staan ook een paar hengsten tegenover die we graag de kans geven in Den Bosch. Ons doel is om een goede collectie samen te stellen voor de tweede bezichtiging, zodat we daaruit straks kunnen gaan aanwijzen voor het verrichtingsonderzoek. Dus vandaag was een heel hoopvol begin!” Bordeaux en Sir Donnerhall I kregen ieder drie zonen geselecteerd. Secret en Total Hope ieder twee.

Bekijk hier een overzicht van de tweede bezichtigingshengsten