Sanne de Jong: "Weinig variatie maar wel enorm productief.."

Sanne de Jong: "Weinig variatie maar wel enorm productief.."

Ook vandaag gunt Sanne de Jong ons een blik in haar dag tijdens de corona lockdown. "Weinig variatie maar wel enorm productief..."

Vandaag een eentonige maar wel hele productieve dag gehad. Zo goed als alle paarden gereden en een enkele gelongeerd. Bij de eventing hebben wij natuurlijke verschillende onderdelen waardoor de training voor de paarden erg afwisselend is.

De paarden die gister een zware training hadden hebben vandaag alleen wat licht stretch werk gedaan, sommige heb ik een sprongetje mee gemaakt en de meeste van de jonge paarden heb ik dressuur gereden. In ‘normale’ tijden rijd ik ook altijd erg veel buiten, variërend tussen ‘roadwork’, het bos en het strand, omdat ik dit heel belangrijk vind voor zowel het mentale als fysieke aspect, maar helaas is ook dat op dit moment iets minder mogelijk.

Het ‘fijne’ aan deze tijd is dat ik wat meer tijd heb voor extra klusjes en de jonge paarden. Sommige van mijn 3 jarige zijn ondertussen al netjes zadelmak en zijn bijna klaar voor hun zomervakantie in de wei. Daarnaast ben ik de meeste hindernissen aan het schilderen zodat dat er allemaal weer netjes uitziet.

Het is fijn dat het zulk lekker weer is op dit moment zodat we al deze klussen buiten kunnen doen. Vanavond nog even sporten, iets wat ik altijd erg graag doe naast het paardrijden, omdat het mij veel energie geeft en ik ook echt een groot verschil merk in mijn eigen rijden sinds ik dit meer ben gaan doen, en dan morgen weer een nieuwe dag.

Tot dan!