Sanne De Jong: "Wedstrijden zijn nu even bijzaak, de gezondheid primeert..."

Sanne De Jong: "Wedstrijden zijn nu even bijzaak, de gezondheid primeert..."

Elke week volgen we een leuke ruiter/amazone of algemeen hippische persoonlijkheid tijdens hun corona lockdown. Deze week laat Sanne de Jong ons laat meegenieten van haar dagen.

Deze week is de eer aan mij om jullie achter de schermen mee te nemen in mijn dagelijkse leven in corona tijd. Gelukkig kan ik zeggen dat hier alles en iedereen nog gezond is. Behalve dat er geen wedstrijden zijn, is er dus voor mij niet heel veel veranderd. Ik heb de paarden bij huis staan wij werken in een redelijke klein team dus hier kan eigenlijk alles gewoon door gaan. Ondertussen zou ik natuurlijk wel weer graag op wedstrijd willen, maar het is nu veel belangrijker voor ieder zijn gezondheid om het Coronavirus onder controle te krijgen. Onze wedstrijden zijn dan maar een bijzaak, al is dat om voor mijzelf te spreken wel de belangrijkste bijzaak op het moment.

Vandaag ben ik de dag begonnen met een proef-gerichte dressuur training met mijn 2 beste paarden, Enjoy en Hatary MBF, en de 2 jonge talenten Jarelly MBF en Jersey MBF. Onze bondscoach, Andrew Heffernan, woont in Engeland dus trainingen met hem erbij zijn nu niet mogelijk, maar gelukkig leven we in een digitaal tijdperk en kan je met filmmateriaal en een telefoon goed contact houden en de trainingen bespreken. In de middag stond een bezoek bij trouwe dierenarts Leendert-Jan Hofland van dierenartsen praktijk in Bodegraven in de agenda. Niks ernstigs gelukkig maar nadat Enjoy vorige jaar geblesseerd is geweest, wordt zij nu nog een beetje extra in de gaten gehouden, zoals verwacht maar toch altijd weer fijn om te horen gaat alles goed. Kan echt niet wachten om weer met haar te kunnen crossen. Daarnaast moesten er wat paarden geënt en 2 merrie's nagekeken die allebei gedekt gaan worden, dus hopelijk lopen die volgend jaar met een veulentje in de wei.

Dit was een samenvatting van mijn maandag, hopelijk vinden jullie het leuk om mij op deze manier te volgen deze week. 

Voor de sportievelingen die dit lezen. Morgen om 19.00 uur ben ik door de Italiaanse eventingruiter Pietro Grandis gevraagd om mee te doen aan een live fitness programma. Je kunt samen met ons aan de gang, het is voor iedereen te volgen via mijn Instagram account . Je hebt niet veel attributen nodig, een beetje sportieve kleding is genoeg, tot morgen.