Goed Nieuws Dinsdag ... Maneges terug open voor de jeugd en starters krijgen vanaf morgen steunpakket.

Goed Nieuws Dinsdag ... Maneges terug open voor de jeugd en starters krijgen vanaf morgen steunpakket.

Goed nieuws dinsdag, althans daar lijkt het toch sterk op. Een glimlach op heel wat ruiters hen gezicht omdat vandaag maneges weer opengesteld zijn voor de jeugd. Maar ook starters zien de toekomst vandaag wat rooskleuriger aan.

Start-ups met financiële problemen als gevolg van de coronacris kunnen vanaf aanstaande woensdag een beroep doen op het steunpakket van 100 miljoen van het Rijk. Er kan een overbruggingslening worden aangevraagd.



Start-ups en scale-ups, bedrijven die een slag groter zijn, hebben vaak nog geen omzet of nog nauwelijks omzet. Ze bestaan van geld dat door investeerders is ingebracht en komen doorgaans niet voor bankkrediet in aanmerking, omdat ze geen zekerheden kunnen bieden.



Ondernemers die van het overbruggingskrediet gebruik willen maken moeten aantonen dat ze de lening nodig hebben vanwege de huidige economische situatie, maar dat ze in principe wel een duurzaam en gezond toekomstperspectief hebben. Ook moeten ze aantonen al maatregelen te hebben genomen om de bedrijfskosten terug te brengen.



bron: Tubantia.nl