Zilveren EK winnaar, Smolders springt top tien wereldranglijst in

Zilveren EK winnaar, Smolders springt top tien wereldranglijst in
Een nieuwe maand is een nieuwe Longines Ranking. Daarin blijft Kent Farrington aan de top. De Amerikaan haalde ook in Augustus enkele opmerkelijke resultaten. Hij won de CSI5* Grote Prijs in Valence met Gazelle. In Zandhoven strandde hij op de achtste plaats.

Echter voelt Farrington de adem van Lorenzo de Luca in z'n nek. De Italiaanse springruiter wisselt zijn vierde plaats voor de tweede stek. De Luca haalde vorige week nog de vierde plaats tijdens de Stephex Masters Grote Prijs. In het zadel van Ensor de Litrange won hij in Augustus de Longines Global Champions Tour in Valkenswaard.  Ward McLain zakt zo één plaats en is nu de nummer drie van de wereld.

Smolders presteerde uitermate met zijn Zilveren medaille op het Europees Kampioenschap. Hierdoor springt Smolders 10 plaatsen voorwaarts de top tien binnen op stek zes. Landgenoot Maikel Van der Vleuten blijft standvast op plaats acht.

Vorige week maakte Leopold Van Asten nog furore tijdens de STX Masters in Brussel. Van Asten wist zo een succesvolle maand af te werken in stijl. Van Asten springt 12 plaatsen voorwaarts en ruilt zo zijn 46ste plaats in voor stek 38.

Ook Jur Vrieling hield het positief in Augustus. Vrieling ruilt zo zijn 48ste plaats in voor de 45ste stek.

Klik hier voor de ranking