Young Riders Academy maakt deelnemers 2017 bekend

Young Riders Academy maakt deelnemers 2017 bekend
Het selectiepaneel bestaande uit Jean Maurice Bonneau, Dirk Demeersman, Emile Hendrix en sport manager Sven Holmberg, hebben gezamenlijk met het bestuur van de YRA een officieel besluit kunnen maken omtrent de Young Riders Academy 2017. Na een selectie waarbij alle kandidaten uitvoerig zijn bekeken op kundigheid, motivatie en houding, samen met hun technische kwaliteiten en behaalde resultaten hebben ze uiteindelijk een aantal ruiters weten te selecteren.

Hiervan zullen er vijf ruiters toegewezen gaan worden aan het 'volledige team', terwijl vijf andere deelnemers in het 'educatieve team' zullen worden ondergebracht. Dit houdt in dat de ruiters die het 'volledige team' mogen doen voor zes maanden lang een volledige opleiding zullen krijgen. Zij zullen een gekwalificeerde opleiding ontvangen in communicatie, werk en economie en veterinaire en legale mogelijkheden die tot de sport behoren. Hierbij zit inbegrepen persoonlijke begeleiding en verblijf in een professionele stal.

Het 'educatieve team' zal daarentegen 4 of 5 academische sessies ontvangen over bovengenoemde zaken. Ook zal er voor deze groep verschillende clinics en sport trainingen georganiseerd worden. Daarnaast zullen zij uitnodigingen ontvangen voor diverse shows.

De clinics die door het jaar gegeven zullen worden bestaan uit grote namen. Zo hebben Rodrigo Pessoa, Jos Lansink, Maurice Bonneau en Franke Sloothaak zich aangemeld om een clinic te geven. De trainers die zich voor het 'volledige team' beschikbaar gesteld zijn: Marcus Beerbaum, Rolf Goran Bengtsson, Henk Nooren, Marco Kutscher en Ben, Gerco en Wim Schröder. Ook kunnen de deelnemers rekenen op steun van Gianluca Bormioli.

De deelnemers die zijn geselecteerd voor het volledige team zijn:

  • Francesca Ciriesi uit Italië

  • Matt Garrigan uit Ierland

  • Adam Grzegorzewski uit Polen

  • Guido Klatte uit Duitsland

  • Andrzej Oplatek uit Polen


Het educatieve team bestaat uit de volgende deelnemers:

  • Kendra Brinkop uit Duitsland

  • Michael G Duffy uit Ierland

  • Niklas Krieg uit Duitsland

  • Karin Martinsen uit Zweden

  • Karen Polle uit Japan.


De 25-jarige Karen Polle is dit jaar voor het eerst geselecteerd als deelnemer uit een niet Europees land. Polle is geboren en getogen in Japan, maar woont momenteel in Amerika. Vanwege haar motivatie en haar talent heeft het panel besloten haar toe te voegen aan het programma.

"Graag willen wij alle Europese Nationale Federaties bedanken voor hun trouwe support, maar ook voor hun groeiende interesse in ons project. Wij vinden het een hele eer", aldus president van het bestuur Eleonora Ottaviani.

 

 

Het programma zal voor beide teams halverwege juni van start gaan op de Franklin Universiteit in Zwitserland.