Wesfalen veilingtopper gaat onder de hamer voor 37.000 euro

Wesfalen veilingtopper gaat onder de hamer voor 37.000 euro

Münster: 21 jonge paarden met springafstamming waren te koop op het Westfälisches Pferdestammbuch. De belangstelling van klanten uit de hele wereld was groot. Van de 19 verkochte paarden zullen er 17 in de toekomst buiten Duitsland worden gestald. Vooral jonge paarden uit prestatiegerichte moederlijnen waren in trek. De BidUp voor de twee duurste paarden werd meer dan een uur lang gehouden. De Up to Date/For Pleasure-zoon Unicat ging naar de hoofdprijs van 37.000 euro.

In het derde deel van de Handorf Advent Auctions kwamen 21 voor de springsport gepredestineerde jonge paarden te koop. Al vanaf het begin van de biedingen afgelopen donderdag was de internationale belangstelling voor de toekomstige springaspiranten groot. Het hoogste verlangen werd gewekt door het kopnummer 16 Unicat (fokker: Lukas Enting, Nederland; exposant: Hendrik Zurich, Schüttorf). Klanten uit de Verenigde Arabische Emiraten en Luxemburg streden in een lang biedduel om het bod op de aantrekkelijke schimmelhengst. De Up to Date/For Pleasure-zoon stamt uit de succesvolle familie van de Nations Cup-kampioen Fabrice DN, die succesvol was voor Mexico. Voor 37.000 euro wisselde hij na een goed uur in de BidUp van eigenaar voor de klanten uit de Verenigde Arabische Emiraten. Ook in eigendom van Hendrik Zurich uit Schüttorf was de kopnummer 20 Oreo STR (fokker: T.A.M Steppel, Nederland). De zoon van Jenssen VDL/Landor S is een halfbroer van de internationaal succesvolle Imposant van Verdi. De bruine hengst ontketende een biedduel dat ook zeer lang duurde. Meer dan een uur lang streden Luxemburg en Oekraïne om het winnende bod. Uiteindelijk hadden de klanten uit Oekraïne de meeste overmacht. De virtuele hamer viel op een prijs van 35.500 euro.

Met het kopnummer 14 wekte Balou Buster ook hoge begeertes op. Vooral klanten uit Bulgarije en de Oekraïne waren geïnteresseerd in de zoon van Balou du Rouet/Cornet Obolensky (fokker en exposant: Hubert Warning, Vreden). De moeder van de bruine hengst is niemand minder dan de moeder van de internationaal succesvolle premiehengst Blockbuster met Marco Kutscher. Tegen de afbraakprijs van 30.000 euro wonnen klanten uit Bulgarije uiteindelijk het bod. Met het kopnummer 7 stond ook de Central Park/Con Air-zoon Cavendish (fokker en exposant: Thomas Sagel, Brakel) hoog op de populariteitsladder. De bruine hengst, die uit de prestatiestam van Catoki komt, wisselde van eigenaar voor de prijs van 24.500 euro. Zijn moeder Wanda zegevierde tot op gevorderd niveau in de springsport en bracht Cassata, die internationaal succesvol was met Marco Kutscher. Cavendish zal in Mexico aan de springsport worden voorgesteld.

Twee andere veelbelovende springkandidaten overschreden de grens van 20.000 euro. Beiden zullen in de toekomst in Luxemburg worden gestationeerd. Een van hen is de kopnummer 11 Crack-zoon van Crack-Cassini II (fokker: Kirsten Roll, Struvenhütten; exposant: Christin Wagner, Emmerich). De halfbroer van Tornado MT, die met Sandra Auffarth in het zadel succesvol is in springwedstrijden voor gevorderden, was voor zijn nieuwe eigenaar 20.000 euro waard. De klant uit Luxemburg betaalde 23.500 euro voor Divertido. De Diamant de Semilly/Balou du Rouet-zoon (fokker en exposant: Ignaz Berger, Sulzenbach-Rosenberg) kwam met het kopnummer 13 in de Westfaalse veiling. Zijn moeder Baroness is een halfzus van vier succesvolle sportpaarden op gevorderd niveau.

Het eerste bod van de avond werd binnengehaald door de Nederlandse Olympische ruiter Jur Vrieling. Hij zat al in het zadel van de vader van Glenfield Glasgow van't Merelsnest. De schimmelhengst werd gefokt door Melanie Lehfer, Telgte, en tentoongesteld door Felix Schäfer, Paderborn. Zijn moeder is de prestatiemerrie Carlotta van Cassus, die met Hans-Thorben Rüder succesvol was in springconcoursen voor gevorderden en al vier internationaal succesvolle nakomelingen bracht. Voor de knockdown prijs van 17.500 Euro kwam hij in het bezit van de Nederlanders.