Voormalig tophengst Comme d’Api vd Hacienda verhuist voor 52.000 euro naar Nederland

Voormalig tophengst Comme d’Api vd Hacienda verhuist voor 52.000 euro naar Nederland

Vandaag werd de eerste editie van de Eye of the Breeder veiling georganiseerd. Terwijl de jonge en bereden paarden morgen onder de digitale hamer gaan, werden vandaag alvast de dekhengst Comme d’Api vd Hacienda (v. Cumano), heel wat veulens en enkele Embryo’s geveild. 


Eye Catcher d’Augustijn, een zoon van Emerald uit Gaga E d’Augustijn, de merrie waarmee Jordy van Massenhove op het hoogste niveau springt, zal de oversteek naar Amerika maken.


Comme d’Api, die onder het zadel van de Duitse nummer 1 van de wereld Daniel Deusser op het hoogste niveau sprong, verandert voor 52.000 euro van eigenaar. De hengst zal zich nu volledig op de fokkerij toeleggen en verhuist hiervoor naar Nederland. 


Voor een embryo van Chacco-Blue uit Carthina Z (v. Carthago Z) werd maar liefst 52.000 euro neergeteld. Deze embryo zal zijn toekomst tegemoet gaan in Frankrijk. 

 

« We zijn alvast erg blij met het succes van het eerste deel van onze veiling. Opnieuw werd er verkocht naar verschillende landen zoals Frankrijk, Nederland, Hongarije, USA, Ierland, Zweden, Duitsland en Noorwegen », laat de organisatie weten. « We kijken alvast uit naar morgen als de jonge en de bereden paarden onder de digitale hamer zullen gaan », besluiten ze.