Valegro van Charlotte Dujardin krijgt eigen standbeeld

Valegro van Charlotte Dujardin krijgt eigen standbeeld
Valegro, het kampioenenpaard van de Britse Charlotte Dujardin, krijgt binnenkort een eigen standbeeld in zijn thuisstad Newent in Glos. Vorige week nog reed Dujardin met de KWPN'er door de straten van Newent om fans te ontmoeten en een inzamelactie te starten van 80 000 pond, ongeveer de helft van de prijs voor een eigen standbeeld. Dit beeld zou er eind 2018 moeten komen.

Charlotte Dujardin: "Ik wil iedereen bedanken die vandaag gekomen is, want vandaag lanceren we een inzamelcampagne om een standbeeld van Valegro te realiseren. Dit bronzen beeld zal geplaatst worden in het centrum van Newent eind volgend jaar om eer te betonen aan alle prachtige prestaties die dit paard in de dressuursport heeft geleverd."

Het beeld zelf, getiteld 'Valegro the Dancing Horse', zal gemaakt worden door een bedrijf in Gloucestershire, en een gespecialiseerde kunstenaar werkt samen met Carl Hester om Valegro zo echt mogelijk weer te geven.

Tijdens de eerste 24 uur werd er al 650 pond ingezameld. Als je 50 pond bijdraagt, krijg je een foto van Valegro met handtekeningen van Carl en Charlotte, geef je 100 pond dan wordt je naam getoond op de website van het project. Heb je ergens nog 10 000 pond liggen? Dan wordt je naam gegraveerd op een plaatje naast het standbeeld én je mag een kijkje gaan nemen tijdens het maken van het beeld.

De vijftienjarige Negro-zoon ging vorig jaar tijdens Olympia 2016 met pensioen tijdens een emotionele afscheidsceremonie. Zijn carrière is erg indrukwekkend: Gouden medailles in Londen 2012 en Rio 2016, en titels als Wereld- en Europees Kampioen. Valegro en Charlotte Dujardin hebben ook nog steeds het record van de hoogste scores tijdens de Grand Prix, GP Special en GP Freesyle in handen, waarvan de laatste 94,03% bedraagt.