Training: Emotionele Energie

Training: Emotionele Energie
Amateur of expert, we bevinden ons allemaal wel snel in een comfort-zone wanneer we omringd zijn door paarden, wanneer we ze trainen en er mee spelen.

Paarden trainen is een pad, een lange weg die wordt afgelegd, geen rechte lijn naar je bestemming. Een goede ruiter of paardenmens word je niet in een dag, en hoewel we dat wel graag zouden willen, gaat niets zonder hard werken. Met paarden omgaan is een manier om geluk te vinden, je leven extra zinvol te maken of gewoon om een lach op je gezicht te toveren.

Ray Hunt, een van de grootste namen in natural horsemanship, vatte het samen:  "Mijn doel in de paardensport is niet om beter te zijn dan de andere; mijn doel is mijn eigen grenzen te verleggen. Om vandaag mijn beste zelf te zijn, en morgen deze nog proberen verbeteren, elke dag opnieuw. Je zal aan jezelf moeten werken en niet enkel aan je paard."



LGCT Shanghai warm up by Tian Xia for Equnews




Elke keer je met je paard in de longeer ring staat, herinner jezelf er dan even aan dat vandaag misschien een nieuwe persoonlijke ontdekking volgt . Elk paard zal, op zijn eigen manier, niet enkel gecoacht worden, maar ook jou coachen.

En wanneer je voornemen om te veranderen, om te werken aan de persoon die je wilt worden, oprecht wordt, dan zal het paard zijn volgende geheim, en zijn volgende geschenk naar jou toe onthullen. Paarden zijn perfecte leermeesters omdat ze je echte motivatie vaak sneller ontdekken dan jezelf en daarop inspelen. Ze merken zeer snel of je echt oprecht gemotiveerd bent of maar wat doet alsof. Paarden zien waar je angstig voor bent, wat je tegenhoudt. En als je de moed vindt om aan deze tekortkomingen te werken, zal je paard je altijd belonen.
Grondwerk is op zich niet zo moeilijk en veilig en is een eenvoudige manier om de spirituele concepten te zien en te voelen.
Horsemanschip is dan weer iets anders, een andere weg, een ander voertuig om te ontwaken.
Door aan te passen hoe we onze relaties zien met paarden, verbeteren we ook het pad naar zelf verbetering, awareness en voldoening. Paarden verbinden met hun ziel, de delen van de mens die zich verbinden tot alles.
Paarden helpen ons deze banden te vinden, zodat de connectie realistisch wordt.




Source :

Animo