Thijmen Vos springt naar winst in derby van Almelose Ruiterdagen

Thijmen Vos springt naar winst in derby van Almelose Ruiterdagen
In Almelo was afgelopen weekend de aftrap van de Almelose Ruiterdagen met de ponyrubrieken. Zo stond er als afsluitende rubriek een spannende derby op het programma op Z / ZZ niveau.

Het was hier opnieuw Thijmen Vos die zijn succesreeks voort wist te zetten. De zoon van springruiter Robert Vos uit Wierden kwam in actie met zijn pony Flinstone met wie hij uitkomt voor PC. De Eschruiters. Het tweetal wist een fantastische foutloze ronde te laten zien in de eerste omloop, maar liep in de barrage die tussen hem en Dominique van Rouwendaal werd gehouden toch 17 strafpunten op. Het bleek toch genoeg voor de eerste plaats en zo ging de jonge ruiter er naast de geldprijs van 75 euro met een mooi springzadel van Kent&Masters vandoor.

Als tweede eindigde de amazone die naast Vos als enige de barrage nog wist te bereiken. Zij en haar Rouwendaal's Kinka's Boy wisten als enige andere combinatie in de eerste omloop van het hout te blijven waardoor ze zich kwalificeerden voor de barrage. Zij neemt daarmee het prijzengeld van 60 euro mee naar huis. Op de derde plaats eindigde Kirsten Kreemers die hier met haar Tinapatch voor PC. PR. Willem Alexander uitkwam. Zij kregen in de eerste ronde vier strafpunten tegen en kwamen met een tijd van 186.79 seconden over de eindmeet.

De top vijf bestond vervolgens uit Enrico van Manen en zijn Emilinda die met vier strafpunten rondkwamen in een tijd van 195.75 seconden waarmee ze op de vierde plaats eindigden. Voor Dominique Hafkamp was er de vijfde plaats in het zadel van haar Hafkamp's Harley, ook zei moest genoegen nemen met vier strafpunten en eindigde met 204.02 seconden op de vijfde plaats.