Tessa Hoeksema en Minka Haverkamp domineren openingsrubrieken tweede weekend op Indoor Drachten

Tessa Hoeksema en Minka Haverkamp domineren openingsrubrieken tweede weekend op Indoor Drachten
Op Indoor Drachten is vanmiddag het tweede weekend van start gegaan. Daar begon vandaag de eerste rubriek met een 1m20 twee-fasen in de eenster competitie. De winst ging naar Minka Haverkamp en haar KWPN-er Germeta W (v. Mr Blue) die ze hier rondstuurde in 26.09 seconden.

Voor Jan Schuttert was er een tweede plaats met de Carrera VDL nakomeling Gold Finger met wie hij hier een tijd wist te noteren van 27.07 seconden. Als derde eindigde Nathalie van der Mei met Tybe Z (v. Tyson) in 27.14 seconden.

In de GMB Prize die volgde in de eenster werd er een Big Tour twee-fasen op een hoogte van 1m30 verreden. Hier bleef de volledige top vijf in Nederlandse handen met de overwinning voor Tessa Hoeksema en haar KWPN-er Germette E die ze hier rondstuurde in 23.37 seconden.

Op de tweede plaats volgde Jessie Wiefferink met haar Apourti (v. Quinar) in een tijd van 24.03 seconden, terwijl ook Dennis van den Brink goede zaken deed met Aonia Domain (v. Mylord Carthago) die hij naar een derde plaats stuurde in 24.64 seconden.

Voor Gert-Jan Bruggink die vorige week in zijn eigen provincie (Overijssel) nog Kring kampioen werd op manege 'T Anker in Saasveld, was er nu een vierde plaats met Conbalou (v. Conthargos) in 25.16 seconden. Daan van Geel noteerde met Flying Echo nog een nette vijfde plaats in 25.32 seconden.