Team Europa deelt met 45 punten verschil genadeklap uit aan Team USA

Team Europa deelt met 45 punten verschil genadeklap uit aan Team USA

Ondanks dat alle ogen zich vanavond vestigden op de EEM Riders Masters Cup in Parijs, was het in de tweede ronde al snel beslist. Het Amerikaanse team kreeg namelijk direct met hun eerste twee combinaties te maken met twee uitsluitingen. Zowel Marlon Modolo Zanotelli met zijn nieuwe troef Sweet Tricia (Berlin) kwamen in de problemen, als ook Kara Chad met Viva ( Now or Never M) die tevens door weigeringen werden utigebeld. 

In de eerste ronde lag het nog dicht bij elkaar met een totaal van 40 punten voor het Amerikaanse team en 35 punten voor het Europese team.

In de tweede ronde gaven de Amerikanen het al snel uit handen en was het aan het Europese team om het af te maken. Dat lukt met een ruim verschil van 45 punten, waarbij Team Europa met 125 punten de genadeklap uitdeeld. De sterkste ronde was van Martin Fuchs met Chica B Z (Canturano) die een individuele tijd neerzette van 58.31 seconden. 

Ook Jos Verlooy liet een prima staaltje van rijden zien met Varoune (Verdi) en met een keurige foutloze ronde eindigde het tweetal met een tijd van 61.83 seconden. Laura Kraut volgt dan met Deauville S (Diamant de Semilly) met een tijd van 63.53 seconden. 

Rodrigo Pessoa en Venice Beach noteren dan nog een tijd van 67.05 seconden, zij kregen tijdsaftrek nadat de balk in het zand viel. Henrik von Eckermann stuurde Fance My naar een tijd van 68.29 seconden. 

Voor het Europese team zagen we ook nog Kevin Staut in actie met Visconti du Telman (Toulon) en Darragh Kenny met Dabelle (Nabab de Reve). Zij eindigden individueel nog op een zesde en zevende plaats. 

Resultaten