Steve Guerdat blijft aan zet in Wereldbeker ranking. Maikel van der Vleuten nog steeds in macht voor finale ticket

Steve Guerdat blijft aan zet in Wereldbeker ranking. Maikel van der Vleuten nog steeds in macht voor finale ticket
Na de Wereldbeker manche in Coruna heeft Gudrun Patteet haar positie op de West-Europese ranking verstevigd. Steve Guerdat blijft aan de leiding van het klassement. De Zwitserse springruiter maakte furore in Genève vorig weekend en was zo één van de grote afwezige in Coruna. Toch heeft hij nog steeds voldoende punten om zijn leiderspositie te behouden.

Voor Nederland blijft Maikel van der Vleuten zijn selectie behouden voor de Wereldbeker finale volgend jaar. Van der Vleuten haalde geen wereldbeker punten op in Coruna en zakt zo terug naar de 21ste stek.

België's Pieter Devos volgt op de tweede plaats in de ranking. Devos was eveneens afwezig in Coruna. In tegenstelling tot Guerdat wist Devos wel reeds een Wereldbeker manche op zijn naam te schrijven dit seizoen. Zo won hij begin november in Stuttgart. Daniel Deusser houdt eveneens vast aan zijn vorige positie. De winnaar van Verona en Madrid blijft zijn derde plaats behouden.

De Grand Prix winnares van Coruna, Gudrun Patteet sprokkelde eveneens wereldbeker punten in Spanje. Patteet springt zo omhoog in de ranking naar de vierde plaats en blijft zo voor op de Wereldbeker winnares van zondag, Edwina Tops-Alexander. Niels Bruynseels neemt de voorlopige tiende plaats in op de ranking.

Ranking