Sterk springruiterteam naar FEI Nations Cup Rome

Sterk springruiterteam naar FEI Nations Cup Rome

Voor de Nederlandse springruiters staat aanstaande vrijdag de eerste FEI Nations Cup op het programma in het Franse La Baule. Twee weken later, op 26 mei, wacht de volgende landenwedstrijd in Rome en bondscoach Rob Ehrens heeft ook die selectie al compleet.





Het concours in Rome, waar de FEI Nations Cup onderdeel van is, vindt plaats van 24 tot en met 28 mei. Ehrens gaat naar ItaliĆ«Ā met een team bestaande uit kampioenscombinatie Jeroen Dubbeldam (Weerselo) metĀ  SFN Zenith, regerend Nederlands kampioen Marc Houtzager (Rouveen) met SterrehofĀ“s Calimero, Olympische ruiters Gerco Schrƶder (Tubbergen) met Glockā€™s Cognac Champblanc N.O.P en Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Glasgow Vh Merelsnest en de nummer twee van het onlangs verreden NK, Michel Hendrix (Kessel) metĀ  Baileys.
Bondscoach Ehrens: ā€œMet zo een selectie op stap mogen is altijd fijn. Jeroen behoeft natuurlijk geen toelichting, maar al die andere mannen ook niet. Stuk voor stuk ruiters die het af kunnen en willen maken. Nu concentreren we ons eerst op La Baule en daarna kijken we weer verder.ā€

Meer informatie over de wedstrijd in Rome is te vinden op www.piazzadisiena.it/en/

Eerst La Baule
In het Franse La Baule begint de FEI Nations Cup vrijdagmiddag om 14.00 uur.Ā De landenwedstrijd wordt zoals gebruikelijk in de voorrondes van de FEI Nations Cup springen verreden over twee manches. Vorig jaar won Nederland in La BauleĀ en Oranje zal er uiteraard alles aan doen ook dit jaar weer de nodigeĀ eerste puntenĀ teĀ verdienen inĀ deze prestigieuze wedstrijdserie. Voor Nederland zijn voor de landenwedstrijd naar La Baule afgereisd:
Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Zidane N.O.P.
Wout Jan van der Schans (Nijkerk Gld) - Capetown
Frank Schuttert (Ommen) - Chianti's Champion
Sanne Thijssen (Sevenum) - Con Quidam RB
Maikel van der Vleuten (Someren) - VDL Groep Arera C
In principe neemt het pas 18-jarige toptalent Sanne Thijssen de positie van reserve in.

Meer informatie en startlijsten zijn te vinden op:
www.labaule-cheval.com