Snelheidsduivel Gert-Jan Bruggink oppermachtig in Duitse Hagen

Snelheidsduivel Gert-Jan Bruggink oppermachtig in Duitse Hagen
In de viersterren kwalificatie voor de DKB-Riders was het zojuist Gert-Jan Bruggink die op fantastische wijze naar de winst wist te rijden. In het zadel van zijn trouwe Zangersheide gefokte Connelly 2 (v. Calvados Z) hield de ruiter uit Twente het tot de laatste seconde spannend door als laatste starter in de barrage een tijd neer te zetten van 44.73 seconden.

Hij verwees daarmee de Duitser Mathis Schwentker naar de tweede plaats. Schwentker ging in eerste instantie aan de leiding in de barrage met zijn For Pleasure nakomeling For Success met wie hij een tijd wist te noteren van 45.26 seconden. Het was vervolgens ook nog eens Wout-Jan van der Schans die we op het podium terugzien. Samen met zijn Capetown (v. Oklund) wist hij naar een nette derde plaats te rijden met een tijd van 46.82 seconden. Hij moest deze plaats delen met de Duitser Philipp Weishaupt die hier zijn Asathir (v. Diamant de Semilly) eveneens naar 46.82 seconden wist te sturen.

De Italiaan Piergiorgio Bucci wist vervolgens de top vijf te completeren in het zadel van de Balourado nakomeling Bohemian Rhapsody met een tijd van 48.52 seconden en vier strafpunten. Van de 62 deelnemers wisten er acht de barrage te bereiken.

Voor de Argentijn José María (jr) Larocca was er vanmiddag een val op de driesprong. Hij startte hier samen met zijn Cornet Du Lys (v. Cornet Obolensky) en leek aan een goed parcours te beginnen. Echter ging het mis op hindernis nummer vijf waar ze niet helemaal lekker in de driesprong terecht kwamen. Bij de middelste sprong, een oxer, ging de combinatie door de sprong waarbij Larocca ten val kwam. Zijn paard liep ongedeerd aan de andere kant van de hindernis weg, maar de Argentijn bleef liggen in het zand. Na onderzoek van het EHBO team werd besloten de ruiter af te voeren naar het ziekenhuis. Volgens de laatste berichten van de organisatie is de ruiter bij kennis en geeft hij aan alles te kunnen bewegen.