Smolders verzamelde meeste ranking punten terwijl Daan van Geel de grootste stijging noteert op Longines Ranking

Smolders verzamelde meeste ranking punten terwijl Daan van Geel de grootste stijging noteert op Longines Ranking
Gisteren werd de nieuwe Longines Ranking bekend gemaakt, daarin staat Harrie Smolders nog steeds als beste Nederlander te pronken. De huidige nummer twee deed wel alle moeite om zijn plaats te behouden.

De afgelopen maand verzamelde Smolders de meeste ranking punten onder de Oranje springruiters. In totaal sprokkelde hij 107 punten bij elkaar, genoeg om zijn tweede plaats te vrijwaren. Ook Maikel van der Vleuten kwam sterk uit de kast. Van der Vleuten verzamelde 100 ranking punten.

De grootste sprong voorwaarts op de ranking was er voor de Zweedse amazone, Evelina Tovek. Tovek is de laatste weken actief in de Verenigde Arabische Emeraten waar ze zich kennelijk in de kijker springt. De Zweedse sprong 88 plaatsen voorwaarts in de top 150 op de 126ste plaats.

Ook Abdullah Al Sharbatly deed goede zaken, de Arabische ruiter sprong niet minder dan 75 plaatsen voorwaarts in de top 100 op de 88 plaats.

Bij de Nederlandse springruiters wisten zowel Lisa Nooren als Eric Van der Vleuten de sterkste stijging te noteren in de top 150. Beide ruiters sprongen 10 plaatsen voorwaarts naar een respectievelijke 101ste en 127ste plaats.

Algemeen waren het Daan Van Geel en Henk van de Pol die de meeste plaatsen vooruit sprongen. Daan Van Geel ruilde zijn 737ste stek in voor plaats 539, een stijging van 198 plaatsen.  Henk van de Pol ging 177 plaatsen de goede richting in naar de 362ste plaats op de ranking.