Sanne Thijssen laat indruk achter met fantastische overwinning in Telegraaf Prijs Amsterdam

Sanne Thijssen laat indruk achter met fantastische overwinning in Telegraaf Prijs Amsterdam
Een pittige 1m55 rubriek stond er vanavond op het programma Jumping Amsterdam. Het was de talentvolle amazone Sanne Thijssen die de overwinning op haar naam wist te schrijven. Ondanks het indrukwekkende deelnemersveld leek de jonge amazone niet onder de indruk en deed waar ze goed in is, 'winnen'.

In het zadel van haar Celine M Z (v. Crusador) noteerde ze met een snelle tijd van 36.14 seconden de eerste plaats. "Het was een erg technisch parcours, erg moeilijk maar mijn paard sprong echt fantastisch", vertelt Sanne. De tweede plaats ging naar de Spanjaard Manuel Fernandez Saro die met zijn Cuidam (v. Verdi) in een tijd van 39.22 seconden rondkwam. Hij bleef voor op de Zweedse ruiter Rolf-Göran Bengtsson en zijn Oak Grove's Carlyle (v. Casall) die hier in 42.43 seconden rondkwamen.

Voor de grote winnaar van Indoor Drachten vorige week, Ben Schröder, was er vanavond een vierde plaats met zijn Davino Q (v. Vingino) met wie hij een tijd noteerde van 43.94 seconden. Eric van der Vleuten noteerde de snelste tijd van de avond, met zijn Wunschkind 19 (v. Casall) nam hij alle risico's in een prachtige ronde, maar moest helaas 4 strafpunten incasseren. Zij kwamen door de finish in 35.36 seconden.

De rubriek werd verreden over twee ronden, waarvan de beste 13 combinaties mochten terugkomen voor de tweede ronde.

 

Klik hier voor alle resultaten