Renske Kroeze: "Waarschijnlijk is het overal zo, maar de paarden komen eerst..."

Renske Kroeze: "Waarschijnlijk is het overal zo, maar de paarden komen eerst..."

Ook vandaag laat Renske Kroeze ons meegenieten van haar spannende dag vol paarden 'fun'. "Vandaag ging de wekker vroeg bij ons. Mark moest om half 8 met een paard op de kliniek in Bodegraven zijn om na te laten kijken. Gelukkig bleek alles in orde te zijn. "

Inmiddels heb ik wel geleerd dat je bij sportpaarden niet te lang moet wachten als je het vermoeden hebt dat er iets aan de hand is. Ik heb heel veel vertrouwen in onze teamveterinair Leendert Jan Hofland. Hij is heel kundig en weet veel van de sport.


Nadat Mark was vertrokken, heb ik op mijn gemak de overige paarden gevoerd. Eerst voeren we ruwvoer en daarna is het tijd voor ons eigen ontbijt. Dan geven we de paarden krachtvoer en gaat de eerste groep in de wei of de paddock. Zes dagen in de week mesten wij de stallen uit. Gelukkig hebben we meestal genoeg hulp, zodat we daar in een uur mee klaar zijn.


Na het uitmesten gaan we aan de slag met de training van de paarden. Vandaag hebben we met de meeste paarden gymnastiek lijntjes geoefend. De focus ligt hierbij op rust, regelmaat en controle. Ook met de jonge paarden heb ik wat gesprongen. Met mijn jonge paarden spring ik bijna iedere training wel over een paar balken of een aantal kleine sprongetjes. Ik heb het idee dat ze hierdoor sneller handigheid ontwikkelen en dat ze zich eerder vertrouwd voelen met hindernissen.


Vanavond ga ik nog even aan mijn eigen conditie werken. Ik vind het erg belangrijk om zelf ook fit genoeg te zijn. Gelukkig zie ik het niet als straf om zelf te sporten. Inmiddels heb ik 3 marathons gelopen (Frankfurt, Berlijn en New York) en dit jaar stond eigenlijk de marathon van Rotterdam op de planning. Door de corona crisis is deze helaas uitgesteld.