Renske Geerman terrecht kampioen NK Jachtpaarden

Renske Geerman terrecht kampioen NK Jachtpaarden
Zaterdag 19 april jl. werd op het terrein van paleis Soestdijk voor de 30-ste keer het Nederlands Kampioenschap Jachtpaarden gereden. Op dit jaarlijkse evenement strijden de leden van de Jachtvereniging Soestdijk, de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging, de Midland Hunt en de Veluwe Hunt (dit jaar de gastheer) in de Masters Klasse om titel ‘Nederlands Kampioen Jachtpaarden'. Daarnaast is er de Members klasse waarvan de winnaar de titel van 'Nationaal kampioen' kan behalen.

Er gingen meer dan 80 combinaties van start. Er werd, zoals gebruikelijk, in koppels gereden, wat deze wedstrijd zeer bijzonder maakt. Het parcours van parcoursbouwer Dirk Stuip, was eerlijk, voor een ieder goed te doen, maar uitdagend genoeg om een waardig kampioen voort te brengen.

Aanvankelijk werd Quirijn Kalkman (foto) en zijn jachtpaard Rock  uitgewonnen tot winnaar van de Masterclass. Zijn 2e paard Quorn behaalde een prachtige 4e plek. Ook nog gaf Quirijn, Master van de Veluwe Hunt, met de meute een fraaie demonstratie. Echter door een vervelende, technische, fout in het computerprogramma is achteraf gebleken dat de uitslag van de Masterklasse van het NK Jachtpaarden van zaterdag 19 april 2014 niet correct is berekend.

De juiste uitslag zou zijn geweest dat niet Quirijn Kalkman maar Renske Geertman met Yogi Bear de Nederlands Kampioen Jachtpaarden is!

Quirijn Kalkman zou dan reserve kampioen zijn. Voor het verdere klassement waren er geen gevolgen. We begrijpen dat dit heel vervelend is voor deze beide deelnemers en de organisatie biedt dan ook Renske en Quirijn haar welgemeende excuses aan. Een klassement kan echter na afloop van een wedstrijd niet gewijzigd worden en in overleg met de KNHS is besloten om Renske wel alsnog een beker en een lint aan te bieden en hopelijk de aandacht die ze verdient als “echte” winnaar.

Het beste jachtpaard in de Members klasse was Goldsmith Alpha van de 17-jarige Frederique Brouwers die ook 2 jaar geleden al deze klasse won maar toen met Last Minute. Frederique had de beste terreinproef van de dag, ook won ze prijs voor de beste deelnemer onder 21 jaar.

De prijs voor het paard met de hoogste punten in de voorkeuring ging naar Guiness van Riny van den Oord.

Beste groom werd Esther Goedkoop, zij verzorgde het paard van Albert Kampjes.

De totale uitslag is te vinden op www.nkjachtpaarden.nl, waat ook foto's van het evenement terug zijn te vinden