Reacties en ranking na de Landenprijs in Hickstead

Reacties en ranking na de Landenprijs in Hickstead
Gisteren won Brazilië de loodzware landenprijs in Hickstead. In totaal wisten slechts vier combinaties over beide omlopen van de Nations Cup een foutloze finish te halen. Dit waren Marlon Zanotelli (Sirene de la Motte), Pedro Veniss (For Felicila), Harrie Smolders (Don VHP Z) en Kevin Staut (For Joy van 't Zorgvliet).

Voor Marlon Zanotelli was het zijn eerste Nations Cup ervaring sinds hij zelfstandig ruiter is. "Dit was mijn eerste Nations Cup nadat ik weg ben bij Ashford Farm, het voelt echt goed terug in een deel te zijn van het team," verklaart Zanotelli. "Er lag heel wat druk op onze schouders als eerste combinatie in de ring, maar ik ken Sirene goed en wist meteen dat ze vol zelfvertrouwen aan het parcours kon starten. Ik werkte jaren voor Enda Carroll en dat was een fantastische ervaring. Het was enorm moeilijk om me af te scheiden van hem, maar uiteindelijk ben ik nog steeds gelukkig met de beslissing. Toch wil ik Enda en alle huidige paarden eigenaars nogmaals bedanken voor alle kansen."


Ook Pedro Veniss was dol enthousiast. "Het weer was niet ideaal maar de parcoursbouwer heeft dat goed opgelost met zijn parcours en toegestane tijd. Voor For Felicia was dit haar eerste Nations Cup. Normaal ging ik Cabri des Isles (zijn Olympisch paard) aan de start brengen, maar last minute hebben we dat plan gewijzigd, wat een goede beslissing leek te zijn."


Met nog één landenprijs op de agenda staat Nederland voorlopig tweede nipt voor Zwitserland. Italië blijft aan de leiding.


1. Italië - 345


2. Nederland - 335


3. Zwitzerland - 330


4. Duitsland - 325


5. Zweden - 307.5


6. Ierland - 305


7. Frankrijk - 302.5


8. Spanië - 250