Noëlle van der Velde schittert in Roosendaal

Noëlle van der Velde schittert in Roosendaal
In Roosendaal werd de dag afgesloten met een 1.40m rubriek. Hier was het Noëlle van der Velde die haar Bukato (v. Ukato) foutloos door de barrage wist te sturen met de snelste tijd van 39.06 seconden.

Ook Mitchel Sonneveld kwam foutloos door de barrage met zijn Corland nakomeling Derbyland met wie hij naar een tijd reed van 39.95 seconden en daarmee op de tweede plaats eindigde. Sjoerd Kommers en zijn Champetter (v. Calvaro Z) eindigden op de derde plaats met vier strafpunten in de barrage en een tijd van 37.48 seconden.

De top vijf werd vervolgens vervolledigd door Miranda Esser en haar Akerendam op de vierde plaats, en een vijfde plaats voor Kelly Jochems en Qwina.

In de ZZ selectie wedstrijd was het uiteindelijk Geert Moerings die er met de overwinning vandoor ging. Samen met zijn Fasther (v. Vigo d'arsouilles) snelde hij in de barrage naar een tijd van 37.91 seconden naar de overwinning. Hij bleef hier voor op Gert-Jan Horsmans en zijn Diabeau (v. Vaillant) met wie hij foutloos rondkwam in 38.19 seconden. Voor Kaylee Heynen was er de derde plaats met Chanel V/d Laarse Heide Z (v. Carolus II).

In het Z-Springen was het Anoek van der Pluijm die met haar Santiago (v. Stakkato) naar de winst reed in 36.92 seconden in de barrage. Zij bleef voor op Mischa Everse en Kerswin van 't Roosakker (v. Echo van 't Spieveld) die hier als tweede eindigden in 38.06 seconden. Als derde eindigde Thomas Mertens en Blom's Ascanalien in 39.75 seconden.

Anoek van der Pluijm won ook de rubriek in het M-Springen met haar andere paard Go Go F een nakomeling van Corland. Ditmaal sprong ze naar de winst in een tijd van 33.79 seconden. Ook hier was het Thomas Mertens die als tweede eindigde in 34.78 seconden, ditmaal in het zadel van de Zirocco Blue vdl nakomeling Blom`s Gintura. Als derde eindigde Cindy Perdaen en haar Gumbo Mumbo met wie zij door de finish kwam in 35.52 seconden.

Voor het L-Springen stond er een twee-fasen parcours op het programma die gewonnen werd door Jack Ansems en zijn Hamilton Platinum (v. Numero Uno) met wie hij rondkwam in 28.07 seconden. Hij bleef voor op Jan van Beek die hier zijn Chaman des Rogiers (v. Kashmir van Schuttershof) startte en met hem door de finish kwam in 29.84 seconden. Sacha de Wit eindigde als derde met Gianne vd Bameer in 30.17 seconden.