Nederlandse top 5 in Asten

In Asten werd gisteren de eerste internationale CSI 2* Big Tour verreden van dit weekend. In deze 2-fasen 1.45m 2* rubriek was er een fantastisch resultaat van de Nederlandse equipe.

Niet alleen bezetten zij de top drie, maar de volledige top 5 bestond uit oranje ruiters.

Zo ging de grote overwinning van de avond naar Niels Knape met zijn 10-jarige merrie Anatevka (v. Ustinov). Zij kwamen foutloos binnen een tijd van 61.35 seconden door de finish. Een tweede plaats was er voor Leon Thijssen die met zijn Utopia (v. Berlin) die met 61.61 seconden net niet snel genoeg was om Knape te verslaan. Op de derde plaats vinden we Lisa Tiebot, die voor deze rubriek haar merrie At Last (v. Tampa) zadelde, wij waren goed voor 64.42 seconden.

De top vijf werd volledigd door Joy Lammers met haar Athena op de vierde plaats, gevolgd door Robbert Ehrens met Vivolinus op de vijfde plaats.

Ook Chantal Regter met Calvia bevond zich in de top tien op een zevende plaats, gevolgd door Marriet Hoekstra met Wimphof's Hinde op een achtste plaats.

Medium Tour

In de Medium Tour 1.40m 2* kwam het beste Nederlandse resultaat van Mark Martens. Hij wist naar een tweede plaats te rijden met zijn Drogba (v. Numero Uno) in 34.62 seconden. Hiermee was hij ruim 2 seconden te langzaam op Marlin Parmler (Zweden) die met Abalou (v. Baloubet du Rouet) in een tijd van 32.98 seconden naar de eerste plaats wist te snellen. Voor de Portugees Rodrigo Giesteira  Almeida was er een derde plaats met zijn Heartbreaker nakomeling Hooligan (35.12 sec).

In deze rubriek was er voor Kevin Jochems een vierde plaats met Happy Feet en behaalde Niels Knape een vijfde plaats met zijn Cavendish, direct gevolgd door Leon Thijssen die zesde werd met Captain Cooper.

Small Tour

In deze Small Tour rubriek was het dubbelfeest voor Frank van Helmond, die niet alleen naar de eerste plaats wist te rijden met zijn Doerak (v. Zento), maar ook naar de derde plaats met Connette (60.47 sec). Met Doerak behaalde hij de overwinning in een tijd van 59.04 seconden. Hiermee bleef hij voor de Portugees Rodrigo Giesteira  Almeida, die ditmaal met Durango een tweede plaats wist te behalen in 59.68 seconden.

Hier was het Mathijs van Asten die de vierde plaats is beslag nam met Fourbreaker en Imke Gradussen met Denver G. Ook Bart de Bruijn bleef in de top 10 en reedt naar een zesde plaats met Double B.

 

Klik hier voor alle resultaten.