Nederlandse junioren team knap tweede in Nations Cup Roosendaal

Nederlandse junioren team knap tweede in Nations Cup Roosendaal
Deze ochtend hebben de Duitse junioren de EK-team medaille in de wacht gesleept in Roosendaal. Onder leiding van Maria Schierhölter-Otte reden Lia Welschof (Linus K, v. Locksley II), Linda Erbe (Fierro, Fuerst Wettin), Rebecca Horstmann (Friend of Mine 2, v. For Compliment) en Johanna Sieverding (Lady Danza, v. Dimaggio) naar de leiding met een totaal van 221,379. De Duitsers verschenen met een ijzersterk team aan de start.

Lia Welschof en haar 10-jarige Hannover-ruin haalden de individuele overwinning. Rebecca Horstmann volgde op een individuele tweede plaats.

De Nederlandse equipe onder leiding van Alex van Silfhout heeft vanochtend de tweede plaats bemachtigd op het Europees Kampioenschap in Roosendaal.

Daphne van Peperstraten was met Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) de beste Nederlandse met 72,86%. Ze was de enige die zich staande hield tussen het Duitse dressuurgeweld. De amazone wist individueel de derde plaats te bemachtigen.




Ook Thalia Rockx en de 15-jarige KWPN-ruin, Verdi de la  Fazenda (v. Florett As) wisten te imponeren met een score van 71,243%. Alle Nederlanders haalden ruim 70%.

Florence Siemer (Zidane, v. Inspekteur) en Sem Stiemer (Waldemar, v. Negro) haalden nog nipt de prijzen en zorgden mee voor het Nederlandse succes.



Het brons in de landenwedstrijd was voor Denemarken.

 

Klik hier voor de uitslag van de landenwedstrijd.
Klik hier voor de individuele uitslagen.