Michel Hendrix op het podium in Opglabbeek

Michel Hendrix op het podium in Opglabbeek
Op het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek waren er opnieuw een record aantal inschrijvingen voor de 1.35m rubriek. In het tweede deel sprong Jens Vandenberk naar de overwinning met Sultan du Brisey (v. Le Tot de Semilly).

De Belg klokte foutloos af in 25,20 seconden. Vandenberk bleef zo Duitsland's Philip Houston met de Lordano-zoon Loewenherz 81 voor. Houston stopte de klok exact één seconde later op 26,20 seconden. Emil Hallundbaek vervolledigde het podium met de KWPN-merie, Dyrusa H (v. Zirocco Blue VDL).

Michel Hendrix plaatste zich eveneens voor de tweede fase met de Numero Uno-dochter, Fjury V. In het zadel van de 7-jarige KWPN-merrie kruiste HEndrix de finish foutloos in 29,10 seconden, goed voor de zevende plaats.

Zweedse winst in het eerste deel

Vandaag was het Petronella Andersson die naar de winst in het eerste deel van de 1.35m rubriek sprong. De Zweedse haalde de overwinning met de 19-jarige Mouse (v. Limbus). De combinatie snelde naar de overwinning in exact 25,00 seconden.

Andersson bleef zo Khaled Abdulrahman ALmobty met zijn SF-ruin, Varoch Saint Jean voor. In het zadel van de 8-jarige Toulon-zoon kruiste Almobty de finish foutloos in 25,58 seconden. Gilles Detry stelde zich ditmaal tevreden met de derde plaats.

Opnieuw in het zadel van de BWP-ruin, Dax van de Zandloper (v. Up Chiqui) klokte Detry ditmaal af in 26,49 seconden.

De top vijf werd verder afgewerkt door Cathrine Tonna (Miss Chili, v. Heartbeat) op vier en Sharon Quigley (Adermie 52, v. S. Alba 71) op vijf.

 

Klik hier voor de resultaten