Marriet Hoekstra prolongeert titel Grote Prijs Ambt Delden

Marriet Hoekstra prolongeert titel Grote Prijs Ambt Delden
Gisteravond stond er op Indoor Ambt Delden (Overijssel) een 1m40 Grote Prijs op het programma. Het was hier Marriet Hoekstra die succesvol haar titel van vorig jaar kwam verdedigen. Gezeten in het zadel van U-Bresco Z (v. Untouchable Z) wist ze in de 16 koppige barrage de razendsnelle tijd van 40.92 seconden te behalen, wat meer dan voldoende was voor de winst.

Voor de ruiter uit Twente Gerben Morsink was er met zijn Navarone Z (v. Nabab de Reve) een tweede plaats in een tijd van 41.89 seconden. Hij bleef daarmee voor op Bas van den Burg met Eldora (v. Eldorado van de Zeshoek) die hij hier in 43.03 seconden rondstuurde en zo op een derde plaats eindigde.

Het was vervolgens Emiel Richter die met zijn Disinaa (v. Rubert R) naar de vierde plaats wist te rijden in 43.50 seconden. Marriet Hoekstra noteerde in deze rubriek niet alleen de overwinning maar met haar twee andere paarden wist ze zich ook nog eens naar een vijfde en zesde plaats te rijden. Zo was er met Wimphof's Hinde de la Vie (v. Berlin) een vijfde plaats en bleef ze met de Namelus R nakomeling Empire N ook foutloos en eindigde nog eens als zesde.

Steven Veldhuis en zijn Fionapina Colada (v. Berlin) mocht de zevende plaats in ontvangst komen nemen.


Piet Raijmakers Jr en Jack Ansems vechten om overwinning in ZZ


Eerder die dag werd er een ZZ rubriek verreden. Hier ging de strijd tussen Piet Raijmakers Jr en Jack Ansems die hier beiden de top vier beheersten. Het was uiteindelijk Piet Raijmakers Jr die de winst op zijn naam schreef met Sawyer L Enchante in een tijd van 31.69 seconden. Jack Ansems en zijn achtjarige hengst Florida JWB (v. Emilion) noteerden een tweede plaats in een tijd van 32.83 seconden.

De derde plaats ging vervolgens weer naar Raijmakers, ditmaal met zijn Ealba (v. Zachos R) in 33.14 seconden, waarop Ansems zich weer op de vierde plaats melde met Carla (v. Cartoon X) in 33.41 seconden.

Klik hier voor alle resultaten