Mara van der Heijden, Jersey Kuijpers en Emma Heijligers winnen nationale ponyproeven in 's Hertogenbosch

Mara van der Heijden, Jersey Kuijpers en Emma Heijligers winnen nationale ponyproeven in 's Hertogenbosch
Vanmiddag gingen er diverse nationale springproeven door voor Pony's in 's Hertogenbosch. De eerste klasse was de ABC-L om 13 uur. Hier namen twaalf combinaties het tegen elkaar op in een proef met barrage. Maar liefst tien van de twaalf ruiters hielden het in het basisparcours foutloos, en mochten zo starten in de barrage. Als besten kwamen Emma Heijligers en Manjara uit de bus. Het duo won in 28,97 seconden, een mooie anderhalve seconde sneller dan Demi Ros en Simba (Wolling's Lancelot). Sara van den Hout en Yros werden derde.

Kort na 14 uur ging de klasse DE-L van start met twintig deelnemers. Hiervan konden er twaalf doorstoten naar de barrage, waar Jersey Kuijpers met Vidocq-DP (Posseidon du Mouligneau) kon winnen in 33,79 seconden. Louise Verweij zat hen met de Kanshebber-dochter Finta erg dicht op de hielen en werd tweede in 33,99 seconden. Christel Schalk sprong met Tomtom (Orchard Red Prince) naar plaats drie.

Zonet ging dan de proef C-M/Z ten einde. Hier bewees Mara van der Heijden zich met You Can Do It als beste van de acht combinaties in 33,59 seconden met als enige 0 strafpunten in de barrage. Fleur Timmermans en Precious Diamond D (Kanshebber) werden tweede terwijl Evi Peemen en Vive la Vie's Gompie (Vivienne's Vision of Freedom) derde kon worden.

Klik hier voor alle resultaten.