Manfred 'Manni' Kötter, geliefd en gerenommeerd trainer, overleden

Manfred 'Manni' Kötter, geliefd en gerenommeerd trainer, overleden

Afgelopen zaterdag, 4 februari is de geliefde en gekende Duitse trainer Manfred Kötter - beter bekend bij z'n bijnaam 'Manni', overleden. Dat meldt zijn familie via sociale media.

Kötter was zelf ooit succesvol in het springzadel en ging daarna door als -trainer, waar hij zichzelf tot een algemeen gekend en geliefd figuur ontwikkelde. Voor de Duitser stond dressuur echt aan de basis van alles, daar stond hij ook zo bekend om. 

Jarenlang was hij onder andere trainer bij Paul Schockemöhle maar ook de sportstudenten van de 'Bundeswehr' kregen les van de legendarische trainer. Ook onder zijn studenten: Eva Bitter, Marcho Kutscher, Holger Wulschner,... net als iedereen bij stal Beerbaum kon mee genieten van de man zijn kennis en ervaring. Onder zijn successen behoort ook het goud dat zowel in team als individueel verband gewonnen werd in Atlanta. Toen reed en verzorgde hij de Duitse springpaarden in quarantaine voor de Olympische Spelen.

Opvallend? Ook Otto Becker, de huidige nationale trainer kreeg ooit les van Kötter. "Hij was een ruiter en expert in de klassieke dressuur." 

We wensen iedereen aangedaan door dit verlies veel sterkte.