Maikel Van der Vleuten springt top tien wereldranking binnen

Maikel Van der Vleuten springt top tien wereldranking binnen
Ook deze maand blijft Kent Farrington aan de leiding van de FEI Longines Ranking lijst. De Amerikaanse springruiter behoudt zijn leiderspositie met een totaal van 3310 punten. Vorige maand sprong hij naar de winst tijdens de CSI5* Longines Global Champions Tour Grote Prijs in Madrid.

Daniel Deusser springt één plaatsje voorwaarts naar de tweede plaats en wisselt zo met Ward McLain die nu op de derde stek strandt.

Deusser's stalgenoot, Lorenzo De Luca heeft zijn zesde plaats ingeruild voor de vierde stek en verdrijft zo Eric Lamaze naar de vijfde plaats.

Nederland ziet maar twee afgevaardigden in de top vijftig. Daarbij haalt Maikel zijn top tien ranking op de negende plaats. Van der Vleuten sprong vorige maand naar de derde plaats tijdens de LGCT Grote Prijs in Madrid, alsook tijdens de CSI2* in Valkenswaard. In La Baule won hij de Derby. Dit samen met een sterke regelmaat springt hij nu twee plaatsen voorwaarts de top tien binnen.

Harrie Smolders stelt zich deze maand tevreden met de 26ste plaats. Smolders zakt zo één plaatsje ten opzichte van vorige maand.

KLIK HIER VOOR DE RANKING