Maikel Van Der Vleuten en Maaike Ter Berg-Bijlsma aan zet bij de jonge paarden op CH De Wolden

Maikel Van Der Vleuten en Maaike Ter Berg-Bijlsma aan zet bij de jonge paarden op CH De Wolden
In Zuidwolde werden vanmorgen twee rubrieken voor jonge paarden afgewerkt tijdens CH De Wolden.

Bij de zesjarigen was Maikel Van Der Vleuten de snelste met de KWPN merrie Goldika (v. Numero Uno). Zij kwamen in de omloop over een hoogte van 1.25 foutloos over de finish na een tweede fase in 27.75 seconden. De tweede plaats ging naar Duitsland met de Oldenburger hengst Stargold (v. Stakkato Gold). Hun tijd in de tweede fase was 28.08 seconden.

Jur Vrieling maakte met de SBS ruin Fiumicino Van De Kalevallei (v. Plot Blue) het podium compleet. Zij deden het foutloos in 28.21 seconden. Voor Hester Klompmaker was er een vierde plaats. Op de rug van de KWPN ruin Guesssina (v. VDL Zirocco Blue) deed hij het foutloos in 28.64 seconden. Job Oldenziel strandde op de vijfde plaats met Good Luck (v. Numero Uno).

De wedstrijd voor zevenjarige paarden werd gewonnen door Maaike Ten Berg-Bijlsma. Met de KWPN ruin Fresco Blue (v. VDL Zirocco Blue) onder het zadel reed zij door de finish in een tijd van 27.38 seconden. Slechts 3 honderdsten van een seconde later kwam Albert Zoer met Florian. Ook deze hengst is een zoon van VDL Zirocco Blue.

Aniek Diks en Fiarabo maakten het Nederlandse podium compleet. Voor de Belg Patrick Jonkmans was er een vierde plaats met Kamiel Van Het Langwater. De vijfde plaats ging naar Bart Van Der Maat (Iron Man 15).