Jur Vrieling rijdt zich tweemaal in de top vijf op openingsrubrieken van Gijon

Jur Vrieling rijdt zich tweemaal in de top vijf op openingsrubrieken van Gijon
Onder de Spaanse zon in de havenstad Gijon wordt er dit weekend op vijfsterren niveau gereden op het CSIO. De wedstrijd startte vanmiddag met een 1.40m rubriek. Deze week organiseert de Spaanse stad de laatste manche van de Europa Divisie 2 van de Nations Cup serie.

Voor Nederland was het vanmiddag Jur Vrieling die direct mooie zaken wist te doen. In het zadel van Zypern III (v. Casall) wist hij naar een nette vijfde plaats te rijden met een foutloze ronde in 72.05 seconden. Het was voor Ierland Dermott Lennon die zijn Gelvins Touch (v. Touchdown) naar de winst wist te rijden in een snelle tijd van 66.75 seconden. De Australiër Rowan Willis volgde daarop op een tweede plaats met Shark (v. Arko) die hier in een tijd van 68.26 seconden rondkwam.

Voor België was het vervolgens Francois Mathy Jr die het voormalige paard van Hendrik Denutte, Cassis van de Kranenburg (v. Toulon), naar de derde plaats wist te rijden in een tijd van 70.36 seconden. Als vierde vinden we vervolgens nog Laura Renwick in het zadel van haar Utrillo de Breve (v. Lauxley de Breve) met wie ze een tijd noteerde van 70.41 seconden.

Jur Vrieling ook in top vijf bij de Young Horses

 

In de eensterren wedstrijd voor de Young Horses was het eveneens Jur Vrieling die zich in de top vijf wist te rijden. Zo noteerde hij met de zevenjarige Holsteiner Curcuma (v. Casall) een vierde plaats in een tijd van 72.61 seconden. Deze rubriek stond op een hoogte van 1.30/1.35m en werd gewonnen door de Duitser Marc Bettinger en zijn Celine IX (v. Canstakko) met wie hij een tijd noteerde van 68.78 seconden.

 

Klik hier voor alle resultaten