Jumping Clash Challenge: De 4 "Seeded Riders" behoren tot de TOP 10 van de FEI Ranking

Jumping Clash Challenge: De 4 "Seeded Riders" behoren tot de TOP 10 van de FEI Ranking
Nog een weekje wachten en het is zover, eindelijk kunnen we die JumpingClashChallenge eens in werking zien op eigen bodem. Het zal ongetwijfeld een spannende reeks worden, waar we op het puntje van onze stoel gaan zitten. Wie de uitdagende ruiters zijn, dat weten we nog niet maar de "Seeded" ruiters, ruiters met al sowieso een plekje in de kwartfinale, die zijn wel al bekend.

En deze 4 zijn niet van de minste, want het zijn maar liefst 4 ruiters uit de FEI Ranking top 10.

Wanneer we de ranglijsten bekijken kunnen we de volgende volgorde weergeven van de "Seeded Riders". De hoogst gerangschikte is Daniel Deusser, die de eerste positie zal innemen hij staat op plaats 3 in de wereldranglijst. Daniel rijdt voor Stephex en zou zo de Belgische eer alvast wat kunnen verdedigen. De tweede ruiter is deze lijst is Christian Ahlman die op plaats 4 staat in de FEI ranking. Beiden wonnen ze een zilveren medaille voor het Duitse Team tijdens de Olympinsche spelen in Rio de Janeiro vorig jaar.

De gouden medaille winnaar en Canadees Eric Lamaze, wordt Seeded Rider nummer 3. Ook hij heeft een warme thuis gevonden in België en zal bij winst ook stiekem een vleugje zwart geel rood toevoegen.  De laatste "Seeded Rider" is een ware Antwerpen kampioen, want jaar na jaar weet deze zich in de prijzen te rijden op deze 5* piste naast de Schelde. We hebben het uiteraard over niemand minder dan Simon Delestre. Simon staat nu op plaats 6, maar weet maar al te goed hoe het voelt om de beste te zijn.

Wij staan alvast te popelen om te zien wie met de titel naar huis gaat, en door wie ze worden gechallenged.

Lees meer op de website van JumpingClashChallenge