Jessica Mendoza: "Één van de mooiste overwinningen ooit"

Jessica Mendoza: "Één van de mooiste overwinningen ooit"
De 18-jarige Jessica Mendoza won in Eindhoven op een verrassende maar overtuigende manier de zware Derby. Op de stand van haar sponsor Antares had Equnews een gesprek met haar.

"Mijn eerste Derby"
Ik had nog nooit een Derby gereden, dit was meteen mijn vuurdoop. Mijn paard Ramiro de Belle Vue heeft in het verleden wel al eens een derby gewonnen.

"Twijfelde bij hindernis 8"
Ik moest gelukkig niet vroeg van start gaan zodat ik voldoende tijd had om naar de eerste ruiters te kijken hoe zijn hun parcours reden. Vooraf wist ik niet goed hoe hindernis 8 aan te rijden, maar Ramiro deed wat ik van hem verwachte. Toen William Funnell zijn barrage had afgewerkt met 4 strafpunten, wist ik dat ik zeker sneller zou moeten doen. Want als er één hindernis was waarvan ik op voorhand wist waar ik een fout zou krijgen, dan was het die laatste hindernis. En daar kreeg ik natuurlijk een fout op.

"Eén van mijn mooiste overwinningen"
Zo een Derby winnen is wel iets speciaals. Ik heb op een Europees kampioenschap al eens een medaille behaald met het Britse team, maar deze overwinning is de mooiste prestatie tot nog toe. Zeker omdat we gewonnen hebben van een voormalig eventingruiter.

"Nu nog één examen afleggen"
Volgende week moet ik in Engeland nog één examen op school gaan afleggen. Als alles goed verloopt ben ik dan afgestudeerd. Mijn bedoeling is om te kijken hoe ver ik kan geraken om een professionele ruiter te worden. Ik hoop volgend jaar de kans te krijgen om een Nations Cup bij de senioren te rijden.

"Ik heb al een Mini-Cooper"
Naast het prijzengeld heeft Jessica ook een Mini-Cooper gewonnen. Ik had al een Mini-Cooper met een automatische versnellingsbak. Die ga ik nu uiteraard inruilen voor deze nieuwe. Spijtig genoeg heeft deze geen automatische versnellingsbak, dat zal dus nog even aanpassen worden.