Iris Michels en Teddy van de Rijt houden Nederlandse eer hoog op openingsdag Dutch Youngster Festival

Iris Michels en Teddy van de Rijt houden Nederlandse eer hoog op openingsdag Dutch Youngster Festival
Vandaag is in Wierden het Dutch Youngster Festival van start gegaan met twee twee-fasen special rubrieken. Daar stond er direct een 1m35 rubriek voor de Junioren op het programma. We zien daar een Deense overwinning van Philippa W. Linde die hier het veld voor wist te blijven.

Linde zadelde haar BWP-er Jaguar (v. Chopin van het Moleneind) die ze hier rond wist te sturen in een tijd van 26.89 seconden. Ze bleef daarmee voor op Theodor Linde in het zadel van Salto des Nauves H D C (v. Dollar Dela Pierre) die hier tweede werden in een tijd van 27.69 seconden. Op de derde plaats eindigde de Belgische ruiter Anthony Philippaerts met de BWP merrie Happy Feet Max (v. Darco). In deze openingsrubriek was het voor Nederland vervolgens Iris Michels die de eer hoog wist te houden. Samen met de Dutch Capitol dochter Adidetje eindigde ze na een foutloze ronde in 27.92 seconden op de vierde plaats.

1m40 All Young Riders

Bij de rubriek voor de Young Riders over een hoogte van 1m40 was er een Britse overwinning voor Emily Ward en de KWPN merrie Wild Rose (v. Oklund) die ze hier naar een tijd van 33.16 seconden stuurde. Ze bleef zo voor op de Duitser Julius Reinacher en zijn Capri 86 (v. Candillo) met wie hij in 33.87 seconden door de finish kwam. De derde plaats was er voor de Britse Olivia Natasha Poole en de BWP-er Corlando of Cavallini (v. Orlando) met wie ze rondkwam in 34.00 seconden.

Verder in de top vijf was er een vierde plaats voor de Brit Charlie Jones met Trezanti (v. Caetano). Teddy van de Rijt nam zowel de vijfde als de zesde plaats voor haar rekening. Met Zazou (v. Germus R) deed ze dat met een foutloze ronde in 36.87 seconden, terwijl ze met Itcho van 't Ruytershof ook nog zesde werd.

 

Klik hier voor alle 1m35 resultaten

Klik hier voor alle 1m40 resultaten