Indoor Twente: 4 jarige hengsten tonen veel kwaliteit

Vanavond was hebben 17 4 jarige springhengsten toeziend oog van juryleden Peter Geerink en Roelof Bril hun springkwaliteiten getoond. De hengsten werden beoordeeld op de sprong en het te rijden zijn over twee rondes.

De zeer imponerende Etoulon VDL (v. Toulon) won met 49,5 punt, een halve punt voorsprong op de nummer twee, El Salvador onder Sjaak Sleiderink. Ook de nummers 3 en 4 scheelden in plaatsing slechts een halve punt, waar Edingburgh met 47,5 punten net boven El Clarimo met 47 punten eindigde. Emir R werd knap vijfde onder Tom Brinkman met 46,5 punt.

In de M rubriek was het Doran Kuipers die de hengst Deejay (v. Contendro I) naar de winst reed. Hij was in de barrage net drie tiende sneller dan Otmar Eckermann met Coco Bongo Boy (v. Cassini Boy jr.) die een tijd van 36,2 seconden neer zette. De nummer drie was Hanno Ellerman die Ulys Ded Belerbes (v. MR Blue) afkomstig van stal Team Nijhof.

De hengst Cidane (v. Heartbreaker) onder het zadel bij Kristian Houwen was goed voor de winst in de Z rubriek. In een supersnelle barrage waren zij met 39,02 de concurrentie meer dan twee seconden te snel af. Jesper Romp met Tinka's Hope (v. Tinka's Boy) werd tweede in 41,22 seconden, gevolgd door Ellen Zwijnenberg met Boeve's Con Corrado in 41,99.

Bekijk hier de volledige uitslag

bron: Indoor Twente