Horst Van De Mispelaere van Koen Vereecke naar Zwitserland

Horst Van De Mispelaere van Koen Vereecke naar Zwitserland
Zonet is aan onze redactie bekend gemaakt dat Horst Van De Mispelaere (v. Wandor Van De Mispelaere) verkocht is aan een Zwitserse belofte. Koen Vereecke reed de negenjarige hengst al enkele jaren en samen vormden ze een succesvolle combinatie.

Als zesjarige werd Horst Van De Mispelaere vijfde op het Belgisch Kampioenschap in Gesves. Iets later dat jaar nam Vereecke ook deel aan het WK jonge paarden met de hengst en werden ze achtste in de troosting. Een jaar later wist Horst het nog beter te doen in Lummen op het BK voor zevenjarige paarden. Hij werd toen tweede en mocht zich vicekampioen noemen. Ondertussen wisten Vereecke en Horst ook verschillende overwinningen te behalen op internationaal niveau bij de jonge paarden.

In 2015 mocht Horst zich dan tonen op twee- en driester niveau. Hij wist zich meteen in de kijker te springen in Gent vorig jaar met een derde plaats in 1.40m proef. Gedurende het hele jaar behaalde de BWP’er verschillende klasseringen op internationaal niveau. In Mechelen eind vorig jaar won hij over een hoogte van 1.45m. Na Mechelen bleef Horst in de winningmood. Hij behaalde ondertussen al vijf overwinningen en twee klasseringen op drie maanden tijd. Zo werd hij op zijn laatste wedstrijd in Lummen nog zesde in de 1.45m van de CSI3*.

Horst Van De Mispelaere werd via bemiddeling van Frantz Ducci verkocht aan een jonge Zwitserse amazone.