Henk van der Pol knap derde in CSI5* in Helsinki, Doron Kuipers op zes

Henk van der Pol knap derde in CSI5* in Helsinki, Doron Kuipers op zes

Nadat woensdag en donderdag vooral de nationale rubrieken verreden werden, is het in Helsinki nu tijd voor de internationale rubrieken van de Helsinki International Horse Show.

In de CSI5* 1.40 wint Michael Jung met Dante RZ

Eerder op de avond won Pius Schwizer al de CSI5* 1.45 met Balou Rubin R. Henk Van de Pol wordt met Looyman Z derde, Doron Kuipers springt met Empire naar een zesde plek. 

QUICK RESULT 1.45
1. Pius Schwizer (SUI) - Balou Rubin R

2. Olivier Robert (FRA) - Eros

3. Henk van de Pol (NED) - Looyman Z

4. Steve Guerdat (SUI) - Ulysse des Foerts

5. Marlon Modolo Zanotelli (BRA) - Koddac van het Indihof

Pius Schwizer was met Balou Rubin R (v. Balou Du Rouet) iedereen te snel af. Olivier Robert volgde met Eros (v. Querlybet Hero) op 0.2 seconden achterstand in 48.94. Henk van de Pol volgt nipt met Looyman Z (v. Numero Uno) in exact 49 seconden. 
De vierde plaats is voor Steve Guerdat met Ulysse des Forets (v. Le Tot de Semilly), Maron Modolo Zanotelli sluit met Koddac van het Indihof (v. Copperfield von der Held) de top vijf af. 

Doron Kuipers vinden we op de zesde plaats terug met Empire (v. Chacco Blue). 

Resultaten


QUICK RESULT 1.40

1. Michael Jung (GER)  - Dante RZ

2. Francois Mathy JR (BEL)  - Kinshasa de Goedereerde

3. Emma Augier de Moussac (CZE) - Rubio Monocoat Electric

4. Wilma Heikkinen (FIN) - Elvis PS

5. Susanna Granroth (FIN) - Baccara

Michael Jung was met Dante RZ (v. Diarado) de snelste in 56.64 seconden. Hij bleef zo voor François Mathy Jr, die BWP-gefokte Kinshasha de Goedereede onder het zadel had. Zij finishten in 57.74 seconden, voor Emma Augier de Moussac met Rubio Monocoat Electric (v. Ukato). Wilma Heikkinen en Susanna Granroth zorgen voor een Fins einde aan de top vijf, respectievelijk met Elvis PS (v. Zidane) en Baccara (v. Le Cou Cou). 

Resultaten


Eerder op de dag werd ook een CSI5* 1.40 verreden.
Paul-Richard Argus won deze met Jay-Z Bee (v. Johnson TN). Hij bleef hiermee voor Peder Fredricson die H&M Kirlo van den Bosrand onder het zadel had. Michael Jung springt naar de derde plaats met Clyde V (v. Caretino). Sanna Backlund en de KWPN-gefokte Escada (v. Tangelo van de Zuuthoeve) worden vierde, David Simson met Amigo (v. Eurocommerce Canturano) vijfde. 

Resultaten