Harrie Smolders op de valreep tweede in aartsmoeilijke Rolex GP van Genève

Harrie Smolders op de valreep tweede in aartsmoeilijke Rolex GP van Genève

CHI Genève zit erop! Het was uitkijken naar de prestigieuze Rolex Grand Prix, waarin de wereldtop het uitvecht voor een prijzenpot van 250.000 euro. 

Dat het parcours Rolex Grand Slam-waardig was, dat bleek al vanaf het begin. Het parcours, gebouwd over een hoogte 1.60m was uitdagend, technisch en veeleisend op alle mogelijke manieren. De eerste foutloze combinatie liet dan ook even op zich wachten. Uiteindelijk wisten Darragh Kenny, Martin Fuchs, Kent Farrington, Max Kühner, Laura Kraut en Harrie Smolders zich te kwalificeren voor de barrage.

Ook in de barrage bleef het spannend tot het allerlaatste moment, maar het was uiteindelijk publieksfavoriet Martin Fuchs die het thuispubliek uit de bol liet gaan met zijn overwinning. Met zijn nog jonge troef Leone Jei sprong hij naar een tijd van 41,54 seconden en was daarmee slechts iets meer dan twee tienden van een seconde sneller dan Harrie Smolders. De Nederlander pakte zo met Monaco het zilver. Max Kühner en Elektric Blue P klopten af op 42,22 seconden en eindigden derde. 

Darragh Kenny en VDL Cartello namen plaats vier voor hun rekening, Kent Farrington en Gazelle eindigden vijfde voor Laura Kraut met Baloutine. 

Klik hier voor alles resultaten.