Harrie Smolders net geplaatst in LA

Harrie Smolders net geplaatst in LA
Met nog één springwedstrijd te gaan in Los Angeles werd de hoofdproef reeds verreden. De 1.50m Champagne Baron de Rothschild Trophy. Een totaal van 31 vijfster ruiters waagden zich aan het uitermate technisch parcours. Uiteindelijk was het de publieksfavoriet die won.

Slechts vier combinaties plaatsten zich voor de barrage. Harrie Smolders en de 12-jarige Zangersheide hengst Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) wonnen nog nipt een volgprijsje. Het duo sprong één balk uit de lepels in een tijd van 73,68 seconden, goed voor de 12de plaats.

Uiteindelijk was het Kent Farrington en de 9-jarige KWPN'er Creedance (Lord Z x Notaris) die de snelste tijd neerzette. Het duo kruiste de finish foutloos in 40,17 seconden. Exact vijf weken geleden won deze combinatie nog de CSI5* Grote Prijs in St. Moritz.

Zwitserland volgde met Jane Richard Philips en de 13-jarige Pablo de Virton (Andiamo x Kashmir Van’t Schuttershof) op een tweede plaats en voormalig Olympisch Kampioen Steve Guerdat op drie.

Guerdat startte deze tweede omloop samen met de Balou du Rouet-dochter, Bianca. Het duo besloot foutloos in een tijd van 42,59 seconden.Een tijd die nadien nog zou verbeterd worden. Enkel de top drie reed een foutloze barrage rit. De openingswinnaar, Emmanuele Gaudiano volgde op de vierde plaats.

Gaudiano en zijn vertrouwde Oldenburger Caspar 232 sprongen één hindernis omlaag in de barrage. Het resultaat van vier punten plaatste hen net buiten het podium. Jessica Springsteen vervolledigde de top vijf met Tiger Lilly onder het zadel.

KLIK HIER VOOR ALLE RESULTATEN


kent-farrington_la_masters