Harrie Smolders mist met Uricas vd Kattevennen het podium in hoofdnummer Genève

Harrie Smolders mist met Uricas vd Kattevennen het podium in hoofdnummer Genève

Op het CHI Genève mocht Harrie Smolders met vijftien andere ruiters zijn uitslag beslechten in een razend spannende barrage. De Nederlander kon rekenen op Uricas vd Kattevennen om zijn beste beentje voor te zetten in de CSI5* 1.60m rubriek!

Met Bond Jamesbond de Hay, een hengst van Diamant de Semilly gefokt door Jean-Luch L'Helgouarch was Gregory Wathelet zowel in de basisronde als in de barrage foutloos. Hun snelle tijd van 37,10s leverde uiteindelijk het brons op. Slechts twee honderdsten verschil hielden hen van het zilver, dat op naam kwam van Harry Charles die Romeo 88 (Contact van de Heffinck) onder het zadel had. De Zangersheide ruin is gefokt door Picobello Horses. Het was Kent Farrington die oppermachtig was in deze proef. De Amerikaan stuurde op de negenjarige Toulayna (Toulon) in 34,77s naar de finish en werd met het fokproduct van Jasper Doucé de ongenaakbare winnaar. 

Harrie Smolders viel op Uricas vd Kattevennen (Uriko) net buiten het podium en werd vierde. Victor Bettendorf, die eerder vandaag al twee overwinningen liet noteren in Genève, moest hier tevreden zijn met de vijfde plaats voor de BWP ruin Mr. Tac (Non Stop, fokker: Edmond Meyers). Op negen kwam José Maria (Jr) Larocca die rekende op de KWPN-ruin Finn Lente (Gaillard de La Pomme).

Resultaten