Harrie Smolders en Kevin Jochems delen podium in Sires of the World Mechelen

Harrie Smolders en Kevin Jochems delen podium in Sires of the World Mechelen

Hengsten bovenop op dag twee van Jumping Mechelen! Harrie Smolders en Kevin Jochems gingen de spotlight stelen bij de buren in de rubriek Sires of the World. Kers op de taart was voor Emanuele Gaudiano. Deze keer had hij niet de opvallende Chalou tussen de benen maar was het Crack Balou (v. Balou du Reventon) die zijn beste beentje voor zette voor de Italiaan. 

Kevin Jochems mocht als eerste van de tien finalisten starten aan de jump-off. In het zadel van Casillas van de Helle (v. Casall) zette hij meteen de toon voor zijn mede-finalisten. De witte hengst trok de knieën hoog en leverde een foutloze ronde af. Als tweede verscheen Christian Ahlmann op het toneel. Met Clintrexo Z (v. Clintissimo Z) bleef hij eveneens foutloos maar kon niet tippen aan Jochems' tijd. Gilles Thomas volgde op Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) om de Belgische eer hoog te houden maar had de eerste van de dubbel af. 

Emanuele Gaudiano liet het publiek naar adem happen tijdens zijn snelle barrage met Crack Balou (v. Balou du Reventon) en verpletterde de leidende tijd met bijna twee seconden. Als vijfde kwam Harrie Smolders in de piste. De Nederlander nam het nodige risico en ook het publiek leefde mee tijdens zijn ronde maar Uricas vd Kattevennen (v. Uriko) was net niet snel genoeg om de leiding te nemen en kwam voorlopig op twee.

Koen Vereecke was de tweede Belg om zijn geluk op de proef te stellen. Kasanova de La Pomme (v. Bamako de Muze) had al vroeg in het parcours een aanvaring met het hout en eindigde dus net als Thomas vier strafpunten achter zijn naam. Ook Vermeir, die erna in de piste kwam, had de pech een balk uit de lepels te tikken. Enola Gay of Two Notes Z (v. Emerald van ’t Ruytershof) had twee springfouten, waarvan ook de eerste van de dubbelsprong.

Kevin Jochems kwam nog een tweede keer aan bod, deze keer in het zadel van Gijs (v. Kashmir van Schuttershof). Net als Jochems had ook Ahlmann een tweede troef achter de hand voor de barrage. Solid Gold Z (v. Stakkato Gold) maakte al op zijn tweede hindernis een fout en kon geen overwinning bezorgen aan de Duitse ruiter.

Als laatste ruiter én Belg aan de start waren alle ogen op Gilles Thomas gericht samen met Ermitage Kalone (v. Catoki). Het duo reed een voorzichtige ronde en besloot zo foutloos. Ze konden zich geen beter 5* sterren-debuut inbeelden dan dit.

Volledige uitslag