Guery over Kannabis vd Bucxtale: "ik vond hem meteen een speciaal paard"

Guery over Kannabis vd Bucxtale: "ik vond hem meteen een speciaal paard"

Eerder verscheen op ons kanaal al het nieuws dat Jérôme Guery de teugels van Kannabis vd Bucxtale (v. Contact van de Heffinck) zou overnemen. Ze hebben er sinds afgelopen weekend hun debuut tijdens de Brussels Masters opzitten, tijd om even poolshoogte te nemen over deze nieuwe combinatie. We vroegen Jérôme Guery kort een reactie over zijn nieuwe aanwinst. 

Het nieuwe toppaard in de stallen van Guery is ongetwijfeld Kannabis vd Bucxtale. De Contact van de Heffinck-zoon was nog maar enkele dagen gearriveerd toen ze al hun debuut gepland hadden in Brussel. Het duo kende meteen een succesvolle start met een plaats net buiten het podium op vrijdag in de 5* rubriek over 1.45m en een balkje die hen van een tweede plaatsing weerhield tijdens de 5* van zaterdag over 1.50m. 

"Een klik forceer je niet, dat is moeilijk uit te leggen", begint Guery. "Ik hou van de energie en de uitstraling die hij heeft. Ik heb er een goed gevoel bij en ben er zeker van dat we samen goede resultaten kunnen behalen. Ik ben nu al aangenaam verrast". 

Jérôme Guery steekt het dan ook niet weg dat het paard al langer in zijn oog gevallen was. Hij volgde hem al langer vooraleer hij aan hem aangeboden werd. "Ik heb Kannabis altijd leuk gevonden en daarom ook zijn verhaal nauwlettend opgevolgd. Toen Pieter Devos me uiteindelijk belde met de vraag of ik interesse had zei ik ook meteen 'ja'". 

Besluiten doen we met de lovende woorden van Stephan Detry, voorzitter van de KBRSF: "Ik denk dat buiten de vele duidelijk successen, de emoties en de ziel dat hij (Guery) erin legt, hem tot een echte vedette maken. Behoud de vriendschap en de band met de mensen rond je en dan ben ik er zeker van dat er nog successen zullen volgen".