Global Champions League teams barsten van toppers en talent

Global Champions League teams barsten van toppers en talent
Vorig jaar werd er al een start gemaakt met de Global Champions League, maar dit jaar gaat het nog grootser worden. De tour is gegroeid naar 18 teams en ook de integratie met de Global Champions League geeft dit seizoen een geweldig vooruitzicht.

Maar liefst acht van de huidige top 10 in de FEI ranking is terug te vinden in de teams, waaronder Ludger Beerbaum (GER), Christian Ahlmann (GER), Simon Delestre (FRA), Marcus Ehning (GER), Eric Lamaze (CAN) and World Number 1 Daniel Deusser (GER).

Naast wereldtop is het ook een vereiste om ten minsten één U25 ruiter in het team te hebben. Met deze regel hoopt de GCL de jeugd extra te helpen en daardoor hebben ruiters als Emily Moffitt (GBR), Emma Heise (USA),Jos Verlooy (BEL) and Martin Fuchs (SUI) een plaats verworven in de teams.

Maar ook voor Nederland zien we verschillende topruiters (en amazone) terug komen in de teams die vol zitten met topatleten. Zo zullen  Kevin Jochems, Sanne Thijsen, Maikel van der Vleuten, Harry Smolders, Leopold van Asten, Eric van der Vleuten, en Gerco Schröder  deel uit maken van een team.

"Deelname aan de GCL vorig jaar was al een droom in gewaarwording. Samen in één team met topruiters als Bosty en Marco Kutcher. Dan moet je je toch even in je bovenarm knijpen. Ik kan dan ook niet wachten om dit jaar met een nieuw team aan de slag te gaan. " zegt Jochems die staat te popelen om met de tour van start te gaan.

Binnen enkele weken zal de eerste Global Champions Tour plaats vinden in Mexico City (6-9 april). Daarna gaat de tour verder naar Miami, Shanghai, Madrid, Hamburg, Cannes en nog vele andere top locaties.

Bekijk hier wie jou favoriete team gaat zijn.

Noelle Floyd legt ons nog even uit (in het Engels) hoe het ook alweer exact zat. Lees hier meer over het nieuwe seizoen van de GTC/GCL.