Global Champions League: Eerste overwinning voor Valkenswaard United

Global Champions League: Eerste overwinning voor Valkenswaard United
Dit weekend ging de eerste wedstrijd van de Global Champions League van start met een teamwedstrijd op de 1.50m/1.55m in het altijd zonnige Miami.

Het team van Valkenwaard United bestaande uit John Whitaker met zijn Cassini II nakomeling Lord of Arabia en Bertram Allen die voor deze wedstrijd zijn Quiet Easy 4 (v. Quidam's Rubin) had gezadeld. In totaal kwamen 12 teams van start in een basisronden en mochten de beste acht vervolgens door naar de tweede ronde. Ondanks de zeer snelle tijd van Allen in deze tweede ronde, bleef de combinatie niet van het hout en moesten ze 4 strafpunten noteren. Wel bleven ze de snelste combinatie in de omloop en eindigden hiermee op de eerste plaats met een totaal van 113.15 seconden.

Maar ook het team van Harrie Smolders, de Antwerp diamonds, deed het zeker niet onverdienstelijk en eindigden als tweede. Smolders kwam tweemaal foutloos rond met zijn Ferro nakomeling Bokai, terwijl zijn teamgenote Audrey Coulter in de eerste ronde 4 strafpunten kreeg aangerekend in het zadel van Alex. Zij kwamen uit de tweede ronde met een totaal van 118.59 seconden.

Het derde team was de Miami Glory bestaande uit Kent Farrington met Creedence en Georgina Bloomberg met Caleno 3. Zij behaalden een totaal van 113.39 seconden maar kwamen beiden met 4 strafpunten uit de tweede ronde.

Het team Monaco Aces met daarin Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable en Daniel Bluman met Believe eindigden op de vierde plaats. Gevolgd door Madrid in Motion met Pedro Veniss en zijn For Felicia en Alvaro Doda de Miranda met AD Nouvelle Europe Z die als vijfde eindigden.

 

Volgend weekend zal in Mexico City de volgende wedstrijd verreden worden.

 

Klik hier voor alle resultaten