Eventing Maarsbergen heeft grote ambities 

Eventing Maarsbergen heeft grote ambities 
Naamswijziging, nieuw logo en grootse plannen. Het alom bekende Eventing Maarsbergen heet nu Maarsbergen Horse Trials. Vooral aan de internationale editie wordt een flinke slinger gegeven. Meer rubrieken, meer startplekken, een heus ruiterdorp met stalling binnen de hekken van het landgoed en een groeiend aantal sponsoren en partners. Het belooft eind juni een geweldig spektakel te worden!

Maurits van der Goes, voorzitter van Maarsbergen Horse Trials: “Wij zijn helemaal gek van paardensport en met name de eventingsport. Onze organisatie staat als een huis en wij willen de mooiste internationale eventingwedstrijd van Nederland zijn”. Een stevige ambitie, maar Maarsbergen heeft alle elementen in zich om dat ook daadwerkelijk te zijn.

Landgoed Maarsbergen

Wie door het toegangshek van Landgoed Maarsbergen gaat wacht een grote verrassing. Allereerst de prachtige historische oranjerie en het koetshuis en het perfect onderhouden kasteel. In het in Engelse landschapsstijl ingerichte park staan de hindernissen opgesteld. Het landgoed ademt een stijlvolle sfeer waar rust, natuur en schoonheid hand in hand gaan. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel en het valt de bezoekers regelmatig op dat de vele vrijwilligers tijdens de wedstrijden vriendelijk en behulpzaam zijn. “Maarsbergen Horse Trials moet voor iedereen een feest zijn” zegt Van der Goes.

Cross country parcours

De Engelsman Eric Winter is vanaf het eerste uur de vaste course designer in Maarsbergen. Winter denkt, loopt en kijkt als een paard wanneer hij over het landgoed zwerft. Hij zoekt naar de ultieme uitdaging voor paard en ruiter maar wel altijd vanuit een eerlijk en veilig uitgangspunt. Winter: “Als ruiter moet je samen met je paard willen presteren, groeien en leren. Als je alleen maar makkelijk punten wilt halen dan ben je in mijn ogen niet goed met de sport bezig.” Ieder jaar weer zet Winter een indrukwekkend parcours neer, maar “goed getrainde combinaties rijden mijn parcoursen probleemloos en ik ben er trots op dat mijn parcoursen steeds weer als meest veilig en paardvriendelijk te boek komen te staan”, aldus Winter.

Uitbreiding rubrieken en faciliteiten

Maarsbergen is eind juni klaar voor drie volle dagen paardenspektakel. Met vijf internationale klassen – CIC1*, CIC2*, CCI1*, CCI2* en CCIP2* - komt zowel de top van de paarden- als ponyruiters aan de start. Op de laatste dag van het evenement wordt de vertederende rubriek My First Eventing Challenge voor de allerjongste jeugd met hun pony’s verreden. Deze rubriek wordt gevolgd door De Grote Prijs van Maarsbergen waarin nationale ruiters kunnen deelnemen aan een springwedstrijd. Binnen de hekken van het landgoed wordt een ruiterdorp ingericht met voor alle internationale deelnemers een prachtige stal met extra voorzieningen. Iedereen die in het ruiterdorp verblijft kan gebruik maken van trainings- en ontspanningsfaciliteiten. Naast een gezellig ruiterfeest is er ook veel aandacht voor goede catering en service aan de ruiters.

Bezoekers

Iedereen is tijdens de wedstrijden welkom op Landgoed Maarsbergen. De toegang tot het terrein is gratis. Bezoekers kunnen heel dicht bij de paarden komen en bijna bovenop de hindernissen staan om alles goed te kunnen zien. Op grote beeldschermen is de wedstrijd ook vanaf het hoofdterrein te volgen. In het strodorp worden prachtige schoenen, stijlvolle kleding, paardenspullen en andere kwaliteitsproducten aangeboden.

De banketbakkers van het landgoed presenteren de heerlijkste taartjes en overal zijn sfeervolle plaatsen ingericht om van de wedstrijd en de catering te genieten. Topsporters, de jongste jeugd, nationale springruiters en classic cars, die deelnemen aan een rally, kleuren het decor van Maarsbergen Horse Trials van 29 juni tot en met 1 juli 2017.

Voor meer informatie, sfeerbeelden en leuke wetenswaardigheden: volg het Facebook van Maarsbergen Horse Trials of bezoek de website www.maarsbergenhorsetrials.nl.