Equnews jaaroverzicht: 'viroloog plaatst in februari al vraagtekens bij de Spelen'

Equnews jaaroverzicht: 'viroloog plaatst in februari al vraagtekens bij de Spelen'


2020 zal zonder twijfel de geschiedenisboeken ingaan als één van de raarste jaren ooit. Aan het begin van 2020 stonden we voor een goedgevuld jaar vol wedstrijden en de Olympisch Spelen, maar helaas strooide Corona in maart roet in het eten. Daarom geven we van nu tot en met nieuwjaarsdag elke dag een overzicht van de mooiste momenten van het afgelopen jaar. Vandaag: februari. 

In februari werd er vooral in het zuiden gesprongen. Verschillende Belgische ruiters reden zich in de spotlight in Oliva. Ook in Sharjah werd er op internationaal niveau gesprongen. De winst ging de Grand Prix ging hier naar Michael Whitaker. Naast de Belgische ruiters deden ook de Belgische paarden het erg goed, zo bleek uit de overwinning van Atome Z in de CSI3* Grand Prix van VilamouraZoe Conter scoorde dan weer in Wellington, net als haar zus Emilie ConterSteve Guerdat schreef op zijn beurt de Wereldbeker van Bordeaux op zijn naam. Boyd Exell deed ook van hem verwacht werd en deelde zin podium met De Ronde en Chardon.

De Nederlandse amazone Kim Emmen koos voor een nieuwe wending in haar carrière en werd vervangen door Rodrigo Almeida, terwijl Gilles Thomas de kans kreeg om deel uit te maken van een team in de Global Champions League. Daniel Deusser nam afscheid van Cornet 39 die naar Guerdat vertrok.

Er was een bizar ongeval waarbij een paard uit de trailer viel op de autosnelweg, de sportieve carrière van Verdi TN kwam tot een einde en de Franse paardenwereld werd opgeschrikt door een geval van seksueel misbruikMartin Fuchs overwoog dan weer even een overstap naar dressuur. Jérôme Guery investeerde in een nieuw talent en Desperados FRH overleed onverwachts. Beezie Madden maakte bekend dat ze na de Olympische Spelen van Tokio met pensioen wil gaan en er werden voor de eerste keer vraagtekens bij die Spelen gezet. Wereldkampioene Simone Blum kreeg een dochter en ook McLain Ward werd opnieuw papa. 

In België vond het indoorconcours van Gent plaats, waar de Grand Prix op naam van Daan van Geel kwam. De ruiters van Qatar beschuldigden de Marokkanen ervan om hun paarden ervan hasj te hebben gerookt en Geir Gulliksen won de World Cup van Gothenburg. Marcus Ehning kwam dan weer ten val waardoor hij even buiten strijd was. Daniel Deusser sprong naar de overwinning in de Grand Prix van Al Shaqab