Enthousiaste overwinning voor Jelmer Hoekstra op Outdoor Wierden

Enthousiaste overwinning voor Jelmer Hoekstra op Outdoor Wierden
Outdoor Wierden werd vandaag afgesloten met de Grote Prijs voor de 2* op 1.45m hoogte. Veel problemen waren er in de eerste ronde van deze rubriek op de laatste driesprong. Veel ruiters gingen op deze laatste lijn de fout in en van de 48 deelnemers wisten er slechts 10 de barrage te halen.

Daar was het met een ontzettend snelle rit Jelmer Hoekstra, die zijn overwinning vanmiddag vierde met de cap hoog in de lucht en een grote lach op het gezicht. Samen met zijn Quinoa Des Riollets, een dochter van Calvaro Z, wist hij dubbel foutloos te blijven en een fantastische rit neer te zetten die het publiek deed meejuichen in een tijd van 36.13 seconden.

Ook Michael Greeve zette een goede rit neer en wist met zijn KWPN merrie Eurohill's Africa (v. Guidam) een tijd neer te zetten van 37.64 seconden. Hij werd gevolgd door de Oostenrijkse Julia Kayser die met haar Sterrehof's Ushi (v. Vigo D´arsouilles) naar de derde plaats reed in 37.80 seconden.

Voor de Mexicaan Ernesto Canseco was er een vierde plaats met zijn Celebrity VDL, gevolgd door de Brit William Funnel die vijfde werd en onder het zadel had zijn Billy Congo.

Voor alle resultaten klik hier

Jelmer Hoekstra Quinoa Des Riollets 3 Jelmer Hoekstra Quinoa Des Riollets 4Michael Greeve Eurohill's Afrika 2

Julia Kayser