EK ponyteam eventing bekend gemaakt

EK ponyteam eventing bekend gemaakt

Mans Buurman, bondscoach van de pony eventingruiters, heeft het team bekend gemaakt waarmee hij wil deelnemen aan het Europeeskampioenschap. Het EK voor de pony´s wordt van 25 tot en met 30 juli verreden in het Hongaarse Kaposvár.





Mans Buurman gaat met een relatief jong team op pad. “Rijtechnisch zijn het een stel goede ruiters, alleen hebben de meeste nog wat weinig ervaring. Okke Peemen heeft als enige al een EK gereden, voor hem is dit gezien zijn leeftijd ook het laatste jaar bij de pony´s. Britt van Rijsewijk heeft ook vorig jaar al internationale ervaring opgedaan, de anderen zijn dit jaar echt opgekomen. Mijn ruiters zijn dan wel jong, ze zijn allemaal echt goed op hun pony ingespeeld. Dat geeft vertrouwen en voor de toekomst is het natuurlijk ook mooi dat die amazones deze ervaring meenemen.”

Het team voor het EK Eventing pony´s bestaat uit:
Elise Otto (Schoonhoven) – Orchid’s Megan
Okke Peemen (Meerle Bel.) – Hip Hop
Britt van Rijsewijk (Oisterwijk) – Orchid’s Tigersun
Kristy Snepvangers (Bergen op Zoom) – Chanel

Bondscoach: Mans Buurman (Roggel)
Teamveterinair: Rijk Jan Pleijter (Kaatsheuvel)

Tijdens het EK pony´s komen zowel de dressuur-, spring- als eventingpony´s in actie. De Nederlandse ponycombinaties die deelnemen aan het EK springen zijn al eerder bekend gemaakt. Deze week zijn de dressuur- en eventingteams bekend geworden.

Meer informatie over dit EK is te vinden op www.kaposvarpony2017.hu.