Drie BWP- hengsten in het Ierse Team voor het EK

Drie BWP- hengsten in het Ierse Team voor het EK
Zonet heeft de bondscoach van het Ierse team Rodrigo Pessoa zijn selectie bekend gemaakt voor Longines FEI European Show Jumping Championships, te  Gothenborg  in Sweden van 21- 27 augustus.
In zijn selectie vallen onmiddellijk de 3 gekeurde BWP- hengsten op. Bertram Allen met Hector Van D’Abdijhoeve ( Cabrio Van De Heffick) is de eerste. Recent wonnen ze nog de GP van Sankt- Gallen. Bertram zijn andere schimmel Molly Malone V ( Kannan) is ook opgenomen in de selectie. Chane Breen met zijn Golden Hawk ( Vigo d' Arsouilles) heeft ook zijn plaats in de selectie verdiend. Derde BWP-er is Good Luck ( Canturo). Good Luck won samen met Cian O' Conner de GP van Sopot. Verder vult Rodrigo zijn team aan met Daniel Coyle met Cita ( Casall) en Grafton  ( Calvaro Z), Denis Lynch met All Star 5 ( Argentinus) en de Belgisch gefokte RMF Echo ( Virus de Laubry). Tot slot zit ook Shane Sweetnam met Chaqui Z ( Chacco- Blue).
Bertram Allen, Chane Breen, Cian O' Conner en Mark Mc Auley  starten volgende week tijdens het CSIO in Rotterdam.
In 2001 in het Nederlandse Arnhem wonnen de Ieren het Europees Kampioenschap. Toen stelden Kevin Babington, Jessica Kürten, Peter Charles en Dermott Lennon de gouden plak veilig.