Doron Kuipers springt zich twee keer op het podium in de Costa del Sol Tour

In de Spaanse Costa del Sol tour die wordt verreden in Mijas is het opnieuw Doron Kuipers die zijn mannetje weet te staan tijdens de Young Horses competitie. Vanmiddag wist hij zich maar liefst twee keer op het podium te rijden.

In de rubriek voor de vijfjarigen schreef hij een mooie tweede plaats op zijn naam in het zadel van de KWPN-er Helvetia Moeders (v. Tangelo van de Zuuthoeve) met wie hij een foutloze tijd neer wist te zetten van 34.98 seconden. Daarbij moest hij enkel de Spanjaard Jaime Gabarron Jimenez voor zich dulden. Jimenez en zijn Norte de Quijas (v. Huppydam des Horts) reden naar de eerste plaats met een tijd van 33.21 seconden. Als derde eindigde vervolgens de Britse Lauren Edwards en haar Breit Star (v. Breitling) die hier in 36.59 seconden door de finish kwamen.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen ging de winst naar de Italiaanse Valentina Interlenghi en haar Navarro La Loi Z ET (v. Numero Uno) met wie ze een tijd neer wist te zetten van 33.15 seconden. Hiermee bleef ze voor op Cecilie Hatteland die voor Noorwegen naar een tweede plaats wist te rijden met haar Will in 34.18 seconden.

Hier vinden we Doron Kuipers op een sterke derde plaats met Ugrant Z (v. Ultrillo vd Heffinck) met wie hij hier een tijd neer wist te zetten van 34.43 seconden. Ook Anouk de Ruijter weet in deze rubriek goed te presteren. Voor haar was er met haar Barnadown Ricky een vijfde plaats in 35.62 seconden en eindigde ze met haar andere paard Gina-Unlimited (v. Numero Uno) nog op de zesde plaats na een foutloze ronde in 37.58 seconden.